Kiszivárgott információk alapján a Xiaomi új, profi felhasználásra szánt WiFi router bemutatását tervezi, ez lehet a Mi WiFi 6 router. Az eszköz bemutatóját ráadásul összekötnék az új zászlóshajó okostelefon széria bemutatójával.

Azok számára, akik nem tudják, a Wi-Fi 6 a legújabb szabvány a WiFi technológiában (Wireless Fidelity). AX WiFi vagy 802.11ax WiFi néven is ismert, és ez a következő generáció, amely a jelenlegi 802.11ac WiFi szabványt váltja. Ez utóbbi, amelyet a legtöbb útválasztóban gyakran használnak, számos problémától szenved. Ezek a hálózati torlódásokű, a lefedettségi terület szűkössége (kis sugara) és az állandó SSID váltás okozta ütközések teszik szükségessé a fejlesztést. Úgy tűnik, hogy a Wi-Fi 6 esetén minden felsorolt hiba orvosolva lesz.

Elődjéhez képest a Wi-Fi 6 optimalizálja az útválasztó energiafogyasztását és lefedettségét, támogatva a több nagysebességű egyidejű kapcsolatot. Egyszerűsítve: a kapcsolat szélesebb tartományban erősebb marad, és stabilabban képes támogatni több kapcsolatot egyidőben. Egyéb előnyök közé tartozik az alacsonyabb késési idő (lower latency),  magasabb adatátviteli sebesség és így tovább.

A kép illusztráció

A Xiaomi-tól várható tehát a legújabb WiFi szabványt támogató router, ahogy az is elképzelhető, hogy a Mi 10 széria már fel lesz készítve ennek használatára is.
Jelenleg az új WiFi 6 szabvány még a bevezetés alatt áll, kevés konkurense lenne a Xiaomi útválasztójának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ