KezdőlapTermékekAkciókDeerma VC20 Plus VS. Viomi S9 - Te melyiket választanád? (VIDEÓ)

Deerma VC20 Plus VS. Viomi S9 – Te melyiket választanád? (VIDEÓ)

A Deerma VC20 Plus egy akkumulátoros kéziporszívó, a Viomi S9 pedig robotporszívó és nem is akármilyenek! Az egyik legjobbak a szakmájukban, de a kérdés, hogy együtt, vagy külön-külön is megállják a helyüket?

Deerma VC20 Plus
Az új, felturbózott Deerma kézi porszívó meglepően jól teljesít, könnyű és erős, bár a 800 Pa szívóerő nem hangzik erősnek, de a motorral meghajtott dupla kefés fej nagyon is megkönnyíti a porszívó feladatát. Mindent odaseper a szívónyíláshoz, nem csak a sima felületről, hanem a sűrű szövésű szőnyegből is! Hosszúszálú szőnyegre kifejezetten tilos használni, hisz a kimagasló gyorsasággal pörgő kefe simán bekapja és akkor annyi a motornak és a szőnyegnek is!

Akkumulátora nem is gyenge, de nem is annyira erős. Mivel a porszívót két fokozatban lehet használni, sima padlóra és szegélyekre, szekrények, porcicák, pókhálók, morzsa szívásához elegendő az első fokozat és akkor elmegy fél órát, de a motoros fej ezen csökkent némileg. Ha pedig szőnyeget takarítunk vele, akkor az erős fokozaton 18 percünk van a teljes műveletre! A teljesen lemerült akkumulátort 4 óra alatt tölti fel teljesen!

Sajnos kimaradt a csomagból, vagyis gyárilag nincs semmilyen tartó hozzá, nem lehet a falon tárolni és tölteni sem a porszívót, sem a kiegészítőket. Így a töltőt és a kiegészítő fejeket magunknak kell tárolni…

A Porszívóról külön bemutatót készítünk, cikkben és YouTube videóban, legyetek türelemmel!

Viomi S9
A Viomi S9 a legkülönlegesebb porszívó a robotok között! Bár ugyan azt tudja mint az elődök és a sporttársak, port szív és ha kell, feltöröl. Na de mi az a bazinagy izé mögötte? Na az az újdonság! Egy portartály, amiben van egy 3L, az az három literes porzsák, amibe a porszívó tartályából üríti ki a tartalmát! Így nem kell állandóan azzal szórakozni, hogy a következő menet előtt ellenőrizni kelljen a robi tartályát. Ezt elég kb. havonta elkövetni a tartályban lévő porzsák cseréjével. Király nem?

Amúgy a szokásos robotporszívó tulajdonágai kiemelkedőek, 2.700 Pa szívóerő, 5.200 mAh akkumulátor, lézeres navigáció, 3 szintes térkép, 2 cm küszöbmászás, stb. Mi Home appel használható, jó sok funkcióval, amire most nem fogunk kitérni, de ha szeretnétek, akkor jelezzétek kommentben.

A kér porszívót összehasonlítani majdhogynem eretnekség, mivel mind a kettő másra való, de feladatuk ugyan az. A felületről eltávolítani a koszt. Erre mind a kettő kiválóan alkalmas, de azért vannak elég nagy különbségek!

A robotporszívó csak és kizárólag a padlón tud takarítani, még pedig ott, ahova el tud jutni és persze a kefe a megfelelő helyre sepri a nem kívánt matériát. Képtelen meghatározni a felület szennyezettségét, így képtelen a tökéletes takarításra, megy, szív és azt sem érdekli, hogy nem sikerült, ott hagyott valamit. Legfeljebb nekünk kell újra kiküldeni a telefonunkkal, spot takarításra, vagy area takarításra. Ha sikerül, örülünk, ha nem, akkor megint elküldjük. Aztán ez kit nem bosszantana fel??? Pár ilyen alkalom és fogod a régi roggyant porszívódat és mész utána takarítani…

HAH! Na de erre jó a kézi porszívó! Főleg, ami akkumulátoros és persze fel van töltve. Csak felkapod, odalibbensz a koszhoz, nyomsz egy gombot és NOPERC alatt felszeded a földről, polcról, asztalról, szekrény tetejéről, sarkokból, stb. Mindent! Ráadásul a Deerma VC20 Plus erre a legtökéletesebb, mivel marha jól használja ki a nevetségesen hangzó 800 Pa szívóerőt, pláne ha a motoros fejet használjuk. A durva az volt, amikor a Viomi S9 után rámentem a szőnyegemre és majd egy komplett tartálynyi cuccot kiszedett még… döbbenet.

Na de! A Deerma akkumulátora sima módban 30, míg erős módban 18 percre elegendő, aztán mehet fel 4 órára töltőre. Addig meg malmozhatsz, míg a fél lakásban szaporodnak a porcicák. Ehelyett a Viomi S9 akár 320 m² tud feltakarítani, max 180 percig. Eközben te mit csinálsz? Bármit! Elmehetsz otthonról vásárolni, kirándulni, játszani a gyerekekkel, meglátogatni szüleidet, főzhetsz, filmezhetsz, stb., amíg a robot dolgozik.

Szóval nehéz kérdés, kis lakásba pont elég a Deerma kézi porszívója, nagy lakásba pedig a Viomi S9, de mint azt tudjuk, mellé kell egy másik, a többi felületre. De a kettő együtt verhetetlen!

A döntés a tiéd!

Ha elég lenne neked is a Deerma VC20 Plus, akkor most beszerezheted a TomTop webáruházból, 89.99$ ~ 27.140 Ft áron, ingyenes és tehermentes szállítással európai raktárból!

De ha a Viomi S9-re, a robotporszívók királyára lenne szükséged, akkor a mishop.hu magyar üzletből, magyar garanciával, magyar raktárból vásárolhatod meg, 239.900 Ft áron!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek