A Xiaomi ma hivatalos Weibo oldalán jelentette be, befejeződött a kínai CC9 Pro modell gyártása, amelyet Európában Mi Note 10 és Mi Note 10 Pro néven ismerünk.

A gyártó első 108MP-es 5 kamerás (penta) okostelefonja 4 hónapos életciklusa alatt számos díjat bezsebelt. Többek között a CC9 Pro Premium Edition (Mi Note 10 Pro) első helyen végzett a DxOMark tesztjében A dobogó legfelső fokára akkor elegendő volt a megszerzett 121 pont. (Jelenleg a 6. helyet foglalja el a ranglistán)

A CC9 Pro smaragdzöld változatát volt szerencsém közel két hétig tesztelni, majd a Mi Note 10 járt nálam pár napig. A tesztet ide kattintva olvashatjátok.

Bár a kamera minősége, illetve az itt elsőként bevezetett Vlog mód kiemelkedő teljesítményt produkált – már-már filmgyártásra is alkalmassá téve a mobilt – a társított processzor, és a lomha háttértár elrontotta az összképet. Az első pár firmware verzió alatt ráadásul még az akkuidő sem volt annyira kiemelkedő, hiszen brutális 5260mAh kapacitás mellé csupán egy Snapdragon 730G középkategóriás SoC társult, papíron alacsony fogyasztással. Összességében azonban egy remek készülék, ha az edge (hajlított) kijelző, és a tetemes súly (208g) számunkra nem akadály. Továbbá a kihagyott értesítési LED és  vezeték nélküli töltés a vételár tekintetében sem volt indokolt.

Érdekesség, hogy pont egy nappal korábban jelentették be, áprilisban érkezik rá az Android Q, azaz az Android 10.

Miért szüntetik meg ilyen hamar?

A válasz – bár nem nyilvános – valószínűsíthetően a Mi 10 és Mi 10 Pro 5G mai (március 27.) bemutatója. A gyártó számára fontos, hogy a legújabb zászlóshajó minél több országban elérhető legyen, és eladásban hozza az elvárt mennyiséget. Bár az indiai bemutatót elhalasztották (a koronavírus miatt), hosszú idő után ez lesz az első csúcskategóriás Xiaomi modell, amit bevezetnek Indiában is.

A Xiaomi tehát teljes gőzzel koncentrál az 5G korszakra, legfrissebb készülékük épp a napokban mutatkozott be Redmi K30 Pro néven.

A Mi Note 10 elnevezés ráadásul sokatokat megtévesztett (leginkább új rajongókat), hiszen a “Note” jelzőt elhagyva összekevertétek a Mi 10 modellel. A régiónkénti más néven történő bevezetés idén is megmarad, hiszen az Indiában bemutatott Redmi Note 9 Pro nálunk Redmi Note 9S néven lesz kapható (Kínában várhatóan nem is lesz), míg a kínai K30 Pro Indiában Poco F2, még felénk várhatóan Mi 10T vagy Mi 10T Pro néven kerülhet a boltok polcaira.

A támogatás tehát nem áll le a Mi Note 10 /Pro esetében sem, csupán a raktárkészletek kifogyását követően nem lesz tovább elérhető egyik változat sem.
A kínai oldalról már levették a CC9 Pro-t, áprilisban várhatóan Európából is kikopik a készlet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ