Múlt héten a Google I/O-n mutatta be a legújabb Android verziót, a Q betűjelzésű Android 10-est. A bemutató után, két, Qualcomm Snapdragon 855-ös Xiaomi telefon meg is kapta a béta változatot, a Mi Mix 3 5G és az Mi 9.

Egy lelkes rajongó mutatja be lépésről-lépésre a telepítés folyamatát, véleményezi és bemutatja még a béta verzióban fellelhető problémákat és hibákat. Aki már bütykölt fel AOSP vagy más alap Androidot, annak nem lesz újdonság…

Első lépésben ki kell nyitni a telefon Bootloaderét, ezt ugyan úgy kell elvégezni, mint minden Xiaomi telefonnál.

A fent említett Android Q cikkünkben letölthetőek a a fastboot romok, amit a Mi Flash program segítségével tudjuk feltelepíteni a telefonra. Váltsuk át a telefont fastboot módba és kapcsoljuk össze a PC-vel.

A Mi Flash programban az alsó sorban válasszuk a “clean all” opciót, minden más téglázza a telefont!

Kattintsunk a Flash gombra és várjuk meg a folyamat végét.

Ha készen van, máris indul a telefonunk a legújabb Android Q AOSP rendszerrel.

Tényleg a legújabb Android 10…

Íme néhány az Android Q-tól elvárható funkció:
● Sötét téma: Az Android Q egyik leginkább igényelt funkciója a rendszer egészére kiterjedő sötét téma. Aktiválja a sötét témát a Beállítások menüben, vagy kapcsolja be az Akkumulátortakarékos funkciót. A Sötét Téma is segít az akkumulátoridő megtakarításban.
● Gesztus navigáció: egy új, gesztus alapú navigáció bemutatása, amely lehetővé teszi, hogy folyékonyan mozoghasson a feladatok között, és maximalizálja a nagyobb, szélesebb üvegképernyők használatát.
● Javasolt intézkedések az értesítésekben: Most már az értesítésbe, javasolt intézkedésekkel kapcsolatos üzeneteket is tehet.
● Elsőbbségi értesítések: Az Android Q használatával kiválaszthatja, hogy egy alkalmazás értesítése fontos e vagy sem. A fontos értesítések hangot adnak, vibrálnak, és megjelennek a zárképernyőn, míg a kevésbé fontosak nem. Az Android Q algoritmusokat is bevezet, amelyek automatikusan meghatározzák, hogy az értesítések fontosak e.

Így működik Mi 9-en az Android Q AOSP

Képernyőképek

Hupsz… 😆

Sötét téma

A rövid bemutatót köszönjük Alex Tan Yun-Kai-nak

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ