KezdőlapHírekAndroid 12 elérhető: POCO F1 / Redmi Note 10/Pro

Android 12 elérhető: POCO F1 / Redmi Note 10/Pro

Tovább gurul az Android 12 vonat, most három újabb telefonra érhető el az Android 12. Na de most sem a Xiaomi fejlesztőktől, hanem ügyes rajongók, akik az XDA fórumára rakták ki művüket. Poco F1 és Redmi Note 10 / Pro az alanyok!

Pocophone F1
POCO F1

A POCO (régen POCOPHONE) F1 volt az indiai cég első terméke, amit a Xiaomi gyártott le nekik első körben. Azóta a külön márka, külön utat jár, bár nem szégyenkeznek egy-egy kínai modellt átnevezve, új külsővel piacra dobni. Az indiai rajongótábor így is örülhet neki, mivel kint nagyon jó áron mozognak a telefonok.

Mint minden custom rom, vagyis egyedi rom, az AOSP rendszerre épül. Az Android 12 forráskódjának kiadása után várható volt, hogy ügyes és szorgalmas fejlesztők saját kedvenc telefonjaira megalkotják, a gyártó által nem biztosított frissítést. A POCO F1 telefonra kiadott AospExtended v9.0 is erre épül, Android 12 alapon. A szerző szerint jelenleg nincs hiba a romban, de mint minden custom rendszernél, semmilyen felelőséget nem vállal! A rendszer még béta állapotban van! De ha kedvet kapsz egy kis romoláshoz, akkor ide kattintva máris belemélyedhetsz a telefonod frissítésébe.

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10 / Pro

A Redmi idei Note sorozata igencsak kelendő volt, sok jót ígértek olcsóért! Be is vált a sorozat, nem csak hazánkban elérhető a paletta, hanem keleten is. Bár itthon négy féle kapható, első körben a sima és a Pro változat kapta meg az AOSP-re épülő Android 12 custom romot. A készítője szerint nem igazán van benne bug, de a visszajelzések is ezt támasztják alá. A romot innen töltheted le és olvashatsz a róla.

A Pro változat is ugyan ezt megkapta, egy másik rajongótól, aki nagyon sok munkaórát rakott a rendszer stabilitásába. Jelentése szerint csak egy dolog nem működik, még pedig a Wi-Fi Direct. Na bumm… minden más működik. Ide kattintva tekintheted át az instrukciókat és töltheted le a romot.

Figyelmeztetés

A fenti romolásnak csak az ugorjon neki, ha kellő ismeretekkel rendelkezik a telefonja buherálásában. Mielőtt bármit is csinálnál, kezdd el tanulgatni, hogy mi az a flash, gapps, bulid, recovery, fastboot, firmware, reboot, edl, cmd, stb. Ha ezekkel nem vagy tisztában, csak lesz egy szép téglád, még a garancia is ugrik és viheted fizetős szervizbe!!!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek