Minden háztartásban biztosan fellelhető valamilyen hőmérő, főleg ahol gyerekek is vannak, de ez nem kizáró ok, mi felnőttek is szeretnénk tudni, hogy ha lebetegszünk, jár e hőemelkedéssel, vagy lázzal. A klasszikus, lerázható hőmérők kora már lejárt, egy digitális hőmérő ára sem olyan összeg, amit egy háztartás ne bírna ki (1-2.000 Ft). Ezeket az eszközöket még mindig a testünkhöz kell szorítani, most a helyére nem térünk ki, de ez is problémás lehet egy izgága, vagy kicsi gyereknél, ahol ez nem olyan könnyen kivitelezhető.

Erre ad megoldást nem csak a Xiaomi, hanem megannyi gyártó, a nem érintéses test hőmérő személyében. A Xiaomi hőmérője a márkához hű dizájnnal rendelkezik, az iHealt termékeivel már régóta megismerkedhettünk, elsőnek egy okos vérnyomás mérő formájában. A Mi Home iHealt hőmérőnek csak egy funkciója van, megmérni egy emberi test hőmérsékletét. Ehhez semmi mást nem kell tennünk, mint ráirányítani az érzékelőket az illető homlokára (3 cm belül), megnyomni a gombot és máris mutatja a hőmérsékletet. Egy kis vicces videóban ezt demonstrálják is.

A hőmérsékletet 1 másodperc alatt ki is írja, köszönhetően a német Heimann szenzornak. A készülék 2 db AAA elemmel működik, több száz mérésre elegendő egy jó elem, de a készülék tájékoztat, ha merülőben van. A hőmérő 32 és 42.9 °C között mér ±0.2 °C hibahatárral (36.9 vagy 37.1 hmm).

Ajánlott kis gyerekes családoknak, ahol a hagyományos hőmérő használata nem mindig kivitelezhető, vagy csak a gyors mérés és pontos eredmény a fontos. Jelenleg a Gearbest kínálatában megtalálható Xiaomi Mi Home iHealt Hőmérő, 24.99$ áron kapható. Nem hiányozhat egy Xiaomi rajongó háztartásából sem!

 

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez nagyon drága annak ellenére, hogy csak 32 Celsius-tól mér. Van ugyan ezért az árért ami ugyan ilyen gyorsan mér de lehet vele egyéb tárgyat is mérni sokkal nagyobb tartományban. Nem éri meg sajna…

  2. A lakás egyéb pontját is lehet vele mérni, de még sok mindent. És az nem egyéb olcsó márka hanem kimondottan gyógyászati segédeszközökkel foglalkoznak. A világ egyik legjobb márkája a beurer…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ