KezdőlapHírekAkár 3GB-tal is bővíthető lesz a RAM a MIUI 13-mal

Akár 3GB-tal is bővíthető lesz a RAM a MIUI 13-mal

Hallani egy ideje, hogy rambővítő funkciót hoz a Xiaomi a 13-mas MIUI-val. Úgy tűnik, tényleg.

Elsőre badarságnak hangzik, a valóságban viszont egy réges régóta használt megoldást honosít meg a Xiaomi is más kínai gyártókkal egyetemben az okostelefonok terén az új MIUI verzióban: szoftveresen bővíthető lesz a rendelkezésre álló RAM memória.

Szoftveresen, tehát nem teljes értékűleg, viszont arra épp elég ez a megoldás, hogyha elfogy a fizikailag meglévő ram, az appok ne fagyjanak le, és ne felejtsék el a megtekintett tartalmat.

Hogyan működik?

Linux rendszerek esetén találkozhattatok az úgynevezett swappal. Ez egy partició vagy fájl, amibe a memória tartalma mentődik, például alvó állapotkor, így felélesztve ugyanott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. De jól jöhet ez akkor is, hogyha kevés az alapból rendelkezésre álló memóriaterület, hiszen így nem fagynak le a programok.

Viszont, a sebesség nem az igazi, hiszen a telefon / számítógép háttértárából “csinál RAM-ot”, ami lényegesen lassabb általában.

Főként az olcsó, 2-3 giga rammal szerelt telóknál lehet ez majd hasznos, ott ugyanis jelentős korlátozást jelenthetne a kevés memóriamennyiség.

Itt látható a funkció beállítómenüje, kínaiul (forrás: Gizmochina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek