KezdőlapHírekMIUI egyetem: Adatvédelem képmegosztásnál

MIUI egyetem: Adatvédelem képmegosztásnál

Egy képfájl, a készítés helye és a felbontás mellett rengeteg ún. metainformációt tartalmazhat. Ilyen például az eszköz típusa, amivel készítettük a képet, az ISO mérték, a fókusztávolság vagy az expozíciós idő. Vannak olyan helyzetek, amikor valamilyen okból kifolyólag nem szeretnénk, ha ezeket az adatokat le lehetne olvasni a kép információi közül. Ennek eltávolítására rengetek szoftver létezik, azonban a MIUI 12 mellett ezekre nincsen szükség, mert már megosztás előtt lehetőség van eltüntetni ezeket.

Megjegyzés: Ez a módszer különböző chat programok (Telegram, Messenger) esetében szükségtelen, mert azok az elküldött képet tömörítve juttatják el a címzetthez, így azok letöltés után nem tartalmazzák ezeket az információkat.

A megosztásgomb megnyomása után a képernyő tetején jelzi is a készülék, hogy jelen állapotban a megosztás tartalmazza-e a helyadatokat.

Erre rányomva ki lehet választani, hogy a képünk tartalmazza-e a hely és vagy a metaadatokat.

Az eltávolítás pedig valóban működik.

Ezen beállítások alapértelmezése módosítható a galéria beállításain belül a küldés szekció “biztonságos megosztás” menüpontjában. Gyárilag mind a helyadatok, mind a metaadatok elrejtése az alapértelmezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek