A Xiaomi saját chipeket fog alkalmazni telefonjaiban és autóiban

711
- Hirdetés -
()

A Xiaomi a jövőben saját fejlesztésű chipeket és operációs rendszert tervez használni okostelefonjaiban és elektromos autóiban. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Xiaomi fejlesztés alatt álló elektromos autójáról ilyen hírek röppennek fel.

A Xiaomi saját chipeket fog alkalmazni telefon és autóiban

2023. júliusában jelentették be, hogy a jövőre várható első elektromos autójába a Xiaomi saját fejlesztésű chipet fejleszt. 2021 júniusában a Xiaomi már számos vállalatba fektetett be az akkumulátorok és az autonóm vezetés, valamint a C finanszírozási körben, amelyek befektetés utáni értékelése közel 2 milliárd USD volt.

A Xiaomi elektromos autójáról egyre több hír és pletyka látott napvilágot az elmúlt hónapokban. Pár napja Xinjiangban is lefotózták egy közúti teszten. Lei Jun, Lu Weibing és más vezetők a helyszínre látogattak, hogy felügyeljék a termelést. Az előzetes információk szerint kevesebb, mint egy év múlva (2024-ben) irányoztál elő a tömeggyártást.Lu Weibing (Xiaomi Group CEO) elárulta, hogy a Xiaomi elektromos autójának fejlesztése és gyártási előkészítése zökkenőmentesen halad. Az elmúlt időszakban több előrelépés is történt, melyek messze felülmúlták a várakozásaikat.

A nyár folyamán Lu Weibing és a Xiaomi alapítója, Lei Jun tett közzé egy fotósorozatot a Weibo-n az autó építéséről, ami heves vitákat váltott ki. Ezzel kapcsolatban Lu Weibing elmondta, hogy a Xiaomi most fejezte be a nyári tesztet, a fejlődés felülmúlta a várakozásokat. 2024 első felében tartható a tömeggyártás felfuttatása. A kitűzött cél tartható.

Ami a saját fejlesztésű OS-t és chipeket illeti, az Ipari és Informatikai Minisztérium honlapján az olvasható, hogy a Xiaomi Technology Co., Ltd. 2022. november 11-én jegyezte be a mios.cn webhely domain nevét. A domain név az Ipari és Informatikai Minisztériumban már megtalálható, de 403-as hibát dob, vagyis az erőforrás nem elérhető, a weboldal még nem rendelkezik https biztonsági tanúsítvánnyal.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -