KezdőlapHírekA Xiaomi le akarta védeni a MIX szót, nem jött össze!

A Xiaomi le akarta védeni a MIX szót, nem jött össze!

Ha olvasod, vagy hallod valahol a Xiaomi és a MIX szót, akkor jól tudod, hogy a Xiaomi Mi Mix telefonról van szó. A Mi Mix világ második teljesképernyős telefonja, igen a második, az első a Sharp volt, de ez egy másik történet.
A Xiaomi igazán nagy durranását az első Mi Mix teleofon jelentette 2016-ban, hisz a bemutatón is csak egy merész ötletnek állították be. De aztán Lei Jun elővette a zsebéből, hogy ez bizony igaz és megvásárolható. Azóta történelem.

2018-ben viszont a Xiaomi úgy gondolta, hogy le kellene védeni a “MIX” szót, hogy csak ők adhassák a következő tudományos eszközöknek: számítógép, lépésszámláló, mobiltelefon, érzékelő, stb. A beadást követően derült ki, hogy korábban már ezt a szót levédte egy másik cég, a Meizu, Haier és más kínai vállalat. A Xiaomi perre ment a szóért…

A pekingi szellemi tulajdonjogi bíróság megállapította, hogy a vitatott védjegy és az összes hivatkozott védjegy tartalmazta a “MIX” megkülönböztető azonosító részt, amely hasonló volt az összetétel, a jelentés, a hívás stb. szempontjából, ami könnyen zavart okozhat az érintett közönség körében.

Tekintettel arra a tényre, hogy a vitatott védjegy és az idézett védjegyek hasonló védjegyeket alkotnak, amelyeket ugyanazon vagy hasonló árukon használnak, a Xiaomi perbeli kérelmét elutasították. Május 6-án kihirdették a Xiaomi Technology Co., Ltd. és az Állami Szellemi Tulajdoni Hivatal elsőfokú közigazgatási ítéletét, a Pekingi Szellemi Tulajdoni Bíróság pedig elutasította a Xiaomi perbeli kérelmét.

Hát ez nem jött össze, szóval a “MIX” szó nem lett a Xiaomi tulajdona. Egyébként tudjátok mire jegyezte be a Meizu a “MIX” szót? Egy mechanikus okosósára, a Meuzi Smart Watch MIX-re.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek