A Xiaomi, így a Redmi is hihetetlen jó viszonyt ápol a világ egyik legjobb processzor gyártójával, a Qualcomm-mal. Persze a vezetőségben olyan szereplők foglalják el helyüket már 10 éve, akik vagy dolgoztak már a gyártónál, vagy üzleti kapcsolatban állnak, esetleg csak baráti. Bár nem csak ettől függ a két cég kapcsolata, hanem szoros fejlesztéseknek köszönhetően, előnyt éveznek az új hardverek alkalmazásában. Hmmm deja vu… mert nem az első eset.
A Qualcomm Snapdragon 768G 7 nm technológiával készült, mint az elődje, a 765G. Bár a modem maradt ugyan az a X52, abban semmi különbség, a magok is ugyan azok a Kryo™ 475 és az Adreno™ 620 GPU sem változott. Teljesítménybeli különbséget a magok sebessége határozza meg, a 765G 2.3 GHz-en, míg a 768G 2.8 GHz-en ketyeg. A mobilhálózat ugyan az, de a WiFi is némileg frissült, a WiFi6 mellett a 802.11ax támogatás csak az újdonság. A következő a képernyő felbontás és frissítési frekvencia, a 768G már FHD+ mellett 120Hz támogatással érkezik, mivel a Redmi új telefonjának képernyője megköveteli.

Természetesen az új modellben is az UFS3.1 háttértároló támogatás is jelen van, ami manapság a legbrutálisabb I/O sebességet éri el, hogy a nagyméretű fájlok kezelése ne legyen terhére a felhasználói élménynek.

Redmi K30 5G Extreme Edition a becsületes neve és örökölt minden tulajdonságot az elődjétől, illetve az őj SoC-nak köszönhetően, hozott némi újdonságot.

A telefon 2020.05.14-én kerül forgalomba, 6 GB memóriával, 128 GB háttértárral, 1.999 Jüan ~ 91.040 Ft áron, csak Kínában! Bár egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egyszer Európában is forgalomba kerül, de meglehet, hogy valami más néven, mint Poco M2, vagy Poco F2 Lite, vagy Mi 10SE…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ