Nem rég, Wang Xiang a Xiaomi Globális alelnöke, egy interjúban közölte, hogy a vállalat hamarosan terjeszkedni fog és hamarosan 2000 új boltot nyitnak a következő 3 évben.

A CNBC oldalán megjelent interjúban Wang Xiang a legfontosabb dolognak tartja, hogy a megnyitandó üzletek vezetésére a legtöbb országban helyi vállalkozásokra bízza, míg másokban saját vezetésével nyitják meg. A Xiaomi vezető elnökének tervei szerint a következő években a Xiaomi végre globális szereplővé növi ki magát és majd minden országban képviseltetni tudja magát.

Ezzel a lépéssel végre elkezdték azt a folyamatot, amit mi már régóta várunk a cégtől. Eddig csak az online értékesítésre koncentráltak, de most elkezdődött a fizikai értékesítés fejlődése és remélhetjük, hogy hazánkba eljutva, személyesen csodálhatjuk meg a cég termékeit.

Eddig a vállalatnak kb. 100 üzlete van a kínai régióban és összesen 125 üzlet szerte a világban. Jelenlegi céljuk az, hogy ezt a számot 2000-re tornázzák fel 2020-ig! A terjeszkedés először a délkelet-ázsia szomszédos országaiban indul meg, Fülöp-szigetek, Oroszország, Egyiptom, India, Indonézia és Egyesült Arab Emírségek és Kelet Európa. Nekünk ebből a leglényegesebb Kelet Európa, hisz mi is ott vagyunk, de Wang Xiang pontosan erre nem tért ki, így még csak reménykedhetünk, hogy mi is a kezdeti tervekben benne vagyunk. Izgulás van! 🙂

1 hozzászólás

  1. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea bekddgfddkdf