A februári bemutatót követően várható volt, hogy a Mi 10 modellcsalád még bővülni fog, amint a szükséges fejlesztések és komponensek rendelkezésre állnak. Bár a koronavírus az európai bemutatót egy hónappal eltolta, úgy tűnik, a fejlesztések folytatódtak, a gyártósorok is elindultak.

Ahogy azt az elmúlt pár évben láthattuk a gyártó igen nagy figyelmet fordít a kamera fejlesztésekre, már a Mi 8-tól szép eredményeket elérve. A Mi Note széria 2019-ben hatalmas változáson ment keresztül, a Mi Note 10-ben debütált elsőként az 5 kamerás egység a dual OIS, és 4 LED-es megvilágítás.

A Mi 10 Pro hátsó kamera-egysége

2020 év elején aztán bemutatkozott a a Mi 10 és Mi 10 Pro. A duó Mi 10 tagjának kamerája a 108MP-es főszenzortól eltekintve eléggé visszafogottra sikerült, spóroltak a szenzorok felbontásával és az optikai zoomal is. A Mi 10 Pro már jóval erősebb ajánlatnak tűnik (tudásában a Mi Note 10 Pro-hoz áll közelebb), hiszen a dual OIS mellett nagyobb felbontású szenzorokat, 8 lencsetagot (a 108MP-es szenzorhoz) és 10-szeres hibrid zoomot is kapunk.

A konkurencia viszont előrébb tart, ezért a Xiaomi sem szeretne lemaradni a nagy-zoomos versengésben. Ha már a felbontást nincs értelme tovább növelni, legalább minél messzebb “elláthassunk” a kamrával. Erről demózott a gyártó a Mi Note 10 és Mi 10 szériánál eddig is, most viszont egy még erősebb ajánlattal készülnek.

A Mi Note 10 Pro hátsó kamera-egysége

Mi 10 Pro+ 12x optikai zoommal és 120Hz kijelzővel

A mai napig a Xiaomi Mi 10 Pro minden fronton zászlóshajónak számít, de érkezik egy továbbfejlesztett verzió, a Xiaomi Mi 10 Pro+.

A kínai hírek a “Plus” verzió közelgő bejelentését említi, valamint a szlogent: „Nézz a világon túl”. A legfrissebb zászlóshajó, a Mi 10 Pro+ várhatóan ugyanúgy 108MP-es érzékelővel rendelkezik és 12x optikai zoomot kaphat. A hatalmas AMOLED kijelző pedig 90 Hz helyett már 120 Hz-es lesz. A brutális teljesítményről továbbra is a csúcs Snapdragon 865 platform gondoskodik, a gyorstöltés pedig 50W-ról, 65W-ra emelkedhet.

Ezeket az információkat egyelőre hivatalosan nem erősítették meg. A világhálón keringő pletykák alapján a Xiaomi az év második felében további öt zászlóshajót tervez bemutatni a Snapdragon 865 processzorral. Hogy ezek mind Mi logós készülékek, esetleg POCO vagy Black Shark modellek, azt egyelőre nem tudni. Egyes pletykák olyan modellről is szólnak, ahol egyenesen a Dimensity 1000+ rendszer használatát vetítik elő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ