Ez egy fantasztikus hír a Xiaomi rajongók számára! A Research Analytics és a Strategy Analytics legújabb jelentése szerint, a kínai vállalat a világ öt legjobb okostelefon listájának  ötödik helyre tért vissza. Az információkat Weibo-n a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun osztotta meg.

A legfrissebb adatok nagyon ígéretesnek tűnnek a Xiaomi számára. A múlt hónap elején, a második negyedéves szállítás 23,16 millió darabot ért el, de ez a szám a Strategy Analytics jelentése alapján 23,2 millió darab. A cég piaci részesedése pedig 6,4% -ra emelkedett, amellyel lényegében az 5. helyet foglalja el a világon!

Ugyanez a jelentés a csúcsra helyezi a Samsungot 79,5 millió eladással a 2016 második negyedévi 77,6 millióval szemben. Az Apple a második helyen áll 41 millió eladott egységgel, a Huawei pedig a harmadik helyen 38,4 millió egységgel. A kínai behemót, az OPPO a negyedik és a legmagasabb növekedést érte el, a 2016-os 18 millió egységről az idei év azonos időszakában 29,5 millió egységre ugrott.

A Strategy Analytics jelentése szerint, világszerte az okostelefonok piacán, a globális szállítmányok száma 360,4 millió darabra nőtt, ami jelentős növekedést jelent a tavalyi 341,5 millió egységhez képest.