A Redmi 8 és 8A 2019 szeptemberében illetve októberében jelent meg. A széria igazán nagy újítása az elődjéhez képest a még nagyobb, 5000 mAh-s akkumulátor volt. Ezekben a készülékekben sosem volt kiemelkedő kamera vagy processzor, de nem is ezekért vásárolták meg oly’ sokan, hanem az alacsony ára és a kimagasló üzemideje miatt. A jelenlegi telefon árak mellett a 40-50 ezer forint körüli költség igazán kevésnek számít, a 2-3 napos üzemidő pedig több, mint kiváló.

A Redmi a Weibo-n jelentette be, hogy a széria oly’ sikeres lett ezalatt a kevesebb, mint 1 év alatt, hogy több, mint 19 millió darabot adtak el belőle világszerte. 19 000 000, elképesztő szám!

A szériába 5 telefon tartozik, a “sima” Redmi 8, a Redmi 8A, a Redmi 8A Dual és a Redmi 8A Pro, ezek elérhetősége piaconként változik. Hamarosan érkezik az utód, a Redmi 9. generációja, sőt, félhivatalosan már meg is jelent. A kínai bemutató esemény holnap esedékes, bár sok újdonság nem érhet minket a Redmi 9 készülékkel kapcsolatban. Ami érdekes lehet az a Redmi 9A és a kiszivárgott 9C, bár a tavalyi évben sem egyszerre muttaták a széria tagjait. Meglátjuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ