Az idei év, rejt még meglepetéseket, nem csak Európában, hanem Magyarországon is. Nem rég jelentette be a Xiaomi a Közép-európai szegmens (Cseh, Szlovák és Magyarország) átfogó irányítását, Wágner Tibor személyében. Ezzel összefogva a központi irányítást nem csak az országunkban.
A sajtótájékoztatón is lehangzott eredményeket támasztja alá, a Canalys 2019 Q3-as negyedévének mobiltelefon eladási statisztikája. Az Unió országaiban jelentősen megnőtt kereslet a Xiaomi termékek és a telefonok iránt, így nem kétséges, hogy ez az irány tovább fog növekedni 2020-ra. Már most a leggyorsabban növekvő eladásokat produkálta a cég, amivel még a Samsung törekvéseit is túlszárnyalta.

Az európai piac teljes lefedettségét elnézve, a Samsung még mindig töretlenül uralja, mind eladott darabszámban, mind piaci részesedésben. A nagy rivális, a Huawei, nem ért el növekedést, köszönhetően a Google szolgáltatások tiltásának, ellenben az Apple visszaesésben van az év harmadik negyedévében. A legnagyobb meglepetést a Xiaomi okozta a piaci elemzőknek, ami eddig csak országokra bontva volt hatalmas eredmény, de egy teljes kontinenst így meghódítani, csak ez a cég tud. 73%-os növekedés valami brutális, amivel már a teljes piac 10.5%-át uralják és ez még csak a kezdet. A cég terveiben 2020 lesz a nagy ugródeszka, még ennél is nagyobb részt akarnak kiharapni Európai piac tortájából. Elnézve az elmúlt 10 évet, simán hozni fogják…