- Hirdetés -
()

A Xiaomi 2020-ban még nagyobb dobásra készült flagship fronton, mint az elmúlt években. Az eddigi “jóárasított készülék” stratégiát dobták, helyette a valóban minőségi termék, magasabb – profitábilis – áron üzleti tervet kezdték el bevezetni. Miután – elsők között – megérkezett hozzám a Mi 10, gyorsan ki is próbáltam, mit tud ma egy vérbeli zászlóshajó okostelefon.

A Mi 10 széria 2020. február 13-án mutatkozott be Kínában egy szűk körben megrendezett, online közvetített rendezvényen. Bővebb beszámolónkat ide kattintva olvashatjátok.
Kínában két modell, a Mi 10 és a Mi 10 Pro rajtolt el még februárban, ám az európai piacra tartogattak egy harmadik változatot is. A Xiaomi eredeti elképzelése szerint Spanyolországban, a 2020-as MWC-n mutatkozott volna be – fokozott biztonsági intézkedések közepette – a Global változat. Ám a koronavírus helyzet miatt végül maga a szervező (GSMA) fújta le a rendezvényt. A Xiaomi bő egy hónappal később, március 27-én tartotta meg az online rendezvényt.

A nemzetközi piacra – mint kiderült – nem két, hanem három modellt terveztek. A Mi 10 és Mi 10 Pro mellett hamarosan érkezik a Mi 10 Lite is. Bár – szokás szerint – a nemzetközi modellkínálat specifikációiból némileg faragott a gyártó, azért még így is versenyképes alternatíva marad a piacon.

A bemutatót követően mindössze két hét alatt megérkezett Magyarországra is az első tesztpéldány a Xiaomishop jóvoltából.

Karantén tesztem első részében kicsomagolom, és szemügyre veszem a készüléket, és kiemelem az első szembetűnő változást a Mi 9-cel szemben. Leírom, hogy mi nem tetszik a telefonban, és mielőtt a következő részekből kiderülne a végső konzekvenciám, kiemelem a számomra szimpatikus részeket is.

Mi 10 5G karantén teszt 1. rész

2020. április 10-én derült ki számomra, hogy én kapom elsőként a lehetőséget, hogy alaposabban szemügyre vehessem a Mi 10-et. Bevallom, a Mi széria évek óta a szívem csücske, évről-évre izgatottan várom, mit talál ki a gyártó, amivel újból ámulatba tud ejteni. Az önkéntes karantén több kihívás elé állított. Mivel videós tartalmat is tervezek, meg kellet oldanom a setupot kiegészítő világítás nélkül, a berendezett stúdiótól távol, egyedül. Szerencsére a technika egy része biztosított, már csak a össze kell raknom a koncepciót. Ennek végeredményét hamarosan láthatjátok YouTube csatornánkon.

Mi 10 kicsomagolás

A doboz sok extrát nem tartalmaz, leszámítva persze a Mi 10-et, egy megerősített szilikon tokot, USB-C kábelt, SIM tűt, egy USB-C – 3.5mm-es jack adaptert, és persze egy 30W-os töltőfejet. Mivel a Mi 10 5G maximum ekkora töltésre képes, így a mellékelt töltőfejjel is biztosíthatjuk a maximális töltési teljesítményt.
Illetve kapunk magyar nyelvet is tartalmazó kezdeti lépések kézikönyvet, és garancia tájékoztatót.

A 30W-os töltőfej

A mellékelt szilikon tok hasonló, mint amit a Mi Note 10 mellé is ad a gyártó. Sokkal merevebb, mint a Mi 9-hez csomagolt, ezáltal nem nyeklik, nem válik el középen a készülék szélétől. Sokkal stabilabb fogást biztosít, és használata szinte kötelező. A felülete pontszerűen érdesített, némileg matt hatást kölcsönözve, jól biztosítva a stabil tapadást. Nem mellesleg nem tapad a készülék üveg burkolatához foltokban. A készülék oldalsó élein épp csak annyira hajlik fel a tok, hogy még nem takarja az aktív részt az AMOLED kijelzőből, alul-felül viszont érezhetően kiemelkedik a síkból. Alul ez amiatt zavaró, mert ha “Kézmozdulatokra” (gesztus) állítjuk a vezérlést, az alulról felfelé húzást nehezíti.

Viszont nem tűnik robusztusnak a készülék a tokkal használva sem. A hátul rendesen kiemelkedő kamera egységet megfelelően védi, bár a billegést nem szünteti meg teljesen, ha asztalra lefektetve használnánk.

Mivel a Mi 10 újra rendelkezik Hall szenzorral, akár gyári, akár utángyártott okos tokot is beszerezhetünk hozzá.

Mi 10 – Kialakítás

A Mi 10 5G és a Mi 10 Pro 5G kívül teljesen megegyezik.

Méret és súly:

Magasság: 162.5mm
Szélesség: 74.8mm
Vastagság: 8.96mm
Súly: 208g

A Mi Note 10 már-már kényelmetlen 9.67 mm-es vastagságától ugyan vékonyabb, de mind széltében, mind hosszában nagyobb annál. Súlyuk pedig megegyezik, mindhárom modell kereken 208g. Míg a a Mi Note 10 6.47″-es kijelzőt és 5260mAh-ás akkut kapott, a Mi 10 6.67″-es kijelzőt és 4780mAh-ás akkut, a Mi 10 Pro pedig 4500mAh-ás akkut azonos kijelzőméret mellett.

Ha a fenti képeket megnézitek, minden részletet láthattok. Jobb oldalon találjuk a szokásos hangerő gombpárt, alatta a bekapcsoló gombot. Alulra került a SIM tálca, mely mindössze egyetlen nano SIM kártyát fogad (bár a kínai változat dupla SIM-es, a Global esetén a második olvasót kihagyták, csupán a tálca mérete maradt ugyanaz, amit egy kártya fogadására limitáltak)

Bár a “SIM1” felirat ott virít, egy csere tálcával sem lehet két kártyát használni, csupán a kínai változat beszerzésével. Az egyetlen SIM-re limitálás oka pontosan nem derült ki, valószínű, hogy szolgáltatókon keresztüli értékesítéssel tervezett a Mi 10 szériával a gyártó.

Alul középen találjuk az USB-C csatlakozót, amin keresztül a Mi 10-et 30W-al, míg a Mi 10 Pro-t 50W-al tölthetjük. Mellette balra a beszédmikrofont, és az immáron valódi sztereó hangszórópár egyik felét találjuk. Bal oldalon összesen 2 antennakilépőt látunk, itt már sem AI gomb, sem SIM tálca nincs (mint anno a Mi 9 esetén). Felül viszont annál érdekesebb dolgokat láthatunk. Első ránézésre 6+2 lyukat. Ebből az első (balról) 6 lyuk a sztereó hangszórópár második fele, ami a telefon horizontális orientációjától függően (azaz a jobb és bal csatorna úgy változik, ahogy a telefont használjuk) valóban azonos minőségű sztereó hangszórópár. Alább kifejtem, mennyire jól szól. A hangszóró mellett majdnem középen találjuk az infra szenzort. Segítségével bármilyen infrás eszközt vezérelhetünk a LED szalagtól a légkondin keresztül a TV-ig. Ettől jobbra találjuk a másodlagos (zajszűrő) mikrofont.

A kijelző bal felső sarkában került beépítésre a szelfi kamera, ami 1db 20MP-es Samsung szenzort rejt.
Hátul is Samsung szenzort találunk (a négyből egyről biztosan tudni). A két részből álló kamera egység felső részén kapott helyet a 2MP-es mélységérzékelő, alatta a 108MP-es Samsung ISOCELL Bright S5KHMX szenzor 1/1.33” mérettel, 1.6 μm-es 4-in-1 Super Pixel technológiával ƒ/1.69 rekesszel, hozzá 7 lencsetagot találunk. Alatta a 2MP-es makró lencse, és legalul külön helyezték el a 13MP-es ultra-széles látószögű lencsét is. Ez alatt látható a kéttónusú LED villanót. Érdekes, hogy a Mi Note 10-nél használt plusz 2 LED-es derítő fényt már nem alkalmazzák).
Mindössze a 108MP-es egység kapott optikai stabilizátor, ami remekül teszi a dolgát. Arról nincs információ, hogy a kamera lencséit zafír üveggel védenék, ahogy tették azt a Mi 9 esetén.

Ettől is érdekesebb lesz majd a Mi 10 Pro, ott ugyanis a 4 szenzor így helyezkedik el:

  • 8MP-es hibrid zoom lencse, amivel összesen 5-szörös optikai, 10-szeres hibrid, valamint 50-szeres digitális zoom érhető el, optikai stabilizátorral támogatva
  • 12MP-es felbontást kapunk portrékhoz
  • 108MP-es Sony szenzor a harmadik szintén OIS-el támogatva 8 lencsetaggal
  • negyediknek pedig 20MP-es ultra-nagy látószögű szenzort kapunk.
    Makrót a Mi 10 Pro is tud, illetve csak ez a modell kapta meg a lézeres autófókuszt, ami a Mi 9 esetén alap volt.

A kamerás képességekről bővebben a következő cikkben foglalkozok majd.

A teljes készüléktest 3D-s lekerekítést kapott, rendkívül ergonomikusan megtervezve, elöl-hátul Gorilla Glass 5 üveg borítással (a Mi 9 esetén elöl GG 6-ot kapunk), a keretnél pedig rozsdamentes színezett fémet (acélt) kapott a megfelelő merevségért.  Mivel minden komponense maximálisan kitölti a rendelkezésre álló összes belső teret, sem csavarodás, sem hajlás nem jellemzi. Annyira egyben van a Mi 10, hogy az abszolút prémium érzésen túl masszív hatást is kelt, miután kézbe vettük. A mérete, súlya és a felhasznált anyagok minősége is jelzi, nem egy olcsó készület tartunk a kezünkben.

Ár

A Xiaomi 10 éves fennállása óta – leszámítva persze a Mi MIX 3 Tiltott Város kiadást és a Black Shark 3-at – a Mi 10 és főként a Mi 10 Pro a két legdrágább Mi szériás okostelefonjuk. A Mi 10 5G is bőven negyedmillió forintért kapható, ami még mindig picit olcsóbb konkurencia modelljeitől. Az európai hivatalos ára a bemutató pillanatában 799 euró, amit ha felszorzunk, és hozzáigazítjuk a magyar sarcokat, akkor éppen 300.000 Ft alatt áll meg az ára. Ez részben érthető is, hiszen prémium terméket kapunk, ahol a komponensen ára is magas, viszont a kínai árazáshoz képest az európait már a Huawei-hez igazították, ami jelentős többletterhet jelent, még a 27%-os áfa nélkül is.  Természetesen ennél olcsóbban is hozzá lehet majd jutni különböző kétes forrásokból, azonban egy ilyen készüléknél a megbízható beszerzés, és garancia szerintem többet ér. Ha figyelembe vesszük, hogy csak a kijelző ára a készülék árának harmadát teszi ki, egy esetleges gyári hiba esetén nem mindegy, honnan szerezzük be.

A hardverről röviden

A kijelző méretéről esett szó, 6.67″-es. Ekkora készüléket szokni kell. A hatalmas kijelző egy lekerekített (edge) Samsung AMOLED panelt kapott FHD+ (2340×1080) felbontással, 19.5 :9 képaránnyal. Nem is akármilyet, hiszen a Mi 9 800nit-es fényerejével szemben itt már 1200nit áll rendelkezésünkre napfény módban. Az olvashatóság kiváló, még napsütésben is.
További érdekesség a 90Hz-es frissítési gyakoriság 180Hz-es érzékenység mellett.
A kontraszt: 5000000: 1, a színtartomány 100%-os DCI-P3, sRGB és NTSC lefedettségű. Röviden megfogalmazva, állat. Hihetetlen, hogy egy ilyen kijelzőt fogok a kezemben, és nem egy ilyen van a TV-mben, notebookomban. A DC csíkozódáscsökkentésen felül ez ad még annyi pluszt, hogy nem lehet vele betelni. Grafikus célokra, illetve a nyomdák, fotóstúdiók bekalibrált eszközeihez lehet igazítani a Mi 10-et. A vörös, zöld, kék szintet, a színárnyalatot, a telítettséget, a Value-t, kontrasztot és még a gamma értéket is csúszka segítségével finomhangolhatjuk. Az eddigi túlszaturált AMOLED kijelzőt elfelejthetjük, immáron egy profi és színhű kijelzővel van dolgunk. Elképesztő!

A processzorba nem mennék bele, nyilván a csúcsot képviseli integráltan tartalmazza az 5G-t. A Snapdragon 865 ugyanúgy 7nm-es csíkszélességen készül, ám jóval hatékonyabb és takarékosabb elődjénél. Maga a processzor, valamint a hozzá párosított grafikus mag felel a képi feldolgozás túlnyomó részéért is, amihez persze dedikált (ISP) vezérlőt is építettek. Ami érdekesebb, az az LPDDR5 memória, valamint az UFS 3.0 sebességű háttértár.

Ezek így együtt jelentik ma a csúcskategóriát. Brutális számítási teljesítmény, hihetetlen sebességű memória és a hatalmas fotók vagy 8K-s videók számára villámgyors háttértár.
Ez a hármas hiányzott igazán a Mi Note 10 / 10 Pro esetén. Hiába ugyanis egy remek 108MP-es szenzor, na meg további 4, ha a megfelelő erő hiányzik mögüle. Ezért is érezni úgy a Mi Note 10 szériát, mintha egy amolyan demo, vagy elő-Mi 10 széria lett volna.
Na emiatt egy kiforrott modell a Mi 10. 2020-ban megvolt minden komponens hozzá, amit a Xiaomi fel is használt, hogy egy valóban ütős csúcskészüléket megalkossanak. A spéci kialakítású túlméretes hűtési megoldás már csak hab a tortán. Már csak töltés során is érezhetően hűvösebb volt a Mi 9-től, nem beszélve a kamerás képességek kihasználásakor tapasztalt enyhe langyosságról. Nem igazán tudom elképzelni, mikor lehetne annyira felforrósítani, hogy az opcionálisan kínált aktív hűtést be kelljen hozzá szerezni. Valószínűleg durva gamek esetén, amiket ugye én nem igazán használok telefonon.

A WiFi 6 támogatás ugyan még a távoli jövő előfutára (bár kezdenek szállingózni a kompatibilis routerek akár házon belül is), de vagy az új antennák, vagy a Multilink megoldásnak köszönhetően jelentősen jobb az itthoni WiFi-m sebessége Mi 10-en, mint a Mi 9-hez képest. A szolgáltató 500Mbps-es letöltést és 20Mbps-es feltöltés biztosít. Ezt a sebességet leginkább a Mi Notebook Pro-m közelítette meg, eddig.

És akkor a Mi 10 2x egymás után gurít nekem egy ilyen értéket:

A Mi 9 ugyanott 239Mbps-et mért. Mit mutatna, ha Xiaomi WiFi 6 routert is használnék? :D

És akkor essen szó némi audiovizuális élményről

Szögezzünk le valamit. Én nem pártolom az utcán, a telefon hangszóróján való zenehallgatást. Még a Bluetooth-os kamudzsíbíel megoldást sem, mert a hangerő, és a zenei repertoár általában (rendszerint) nem passzol az én bioritmusommal. De a Mi 10 sztereó hangszórója… Az egy más tészta. Nem vagyok vájtfülű, de egy picivel több basszust el tudok viselni. Nos a Mi 10 nem tud érezhető basszust előállítani, hiszen ahhoz hiányzik a mélynyomó, valamint egy méretesebb hangkamra, ami ugye telefon mivoltából adódóan nem áll rendelkezésre. De! Amit nem csak megoldott a Xiaomi, de le is teszteltetett, és rögtön a legjobb audio képességű okostelefonnak választották – az zseniális. Első pár percben ez a képessége tűnt ki leginkább az eddig tesztelt telefonok közül. Már nem ciki az mp3 csengőhang sem, hiszen az is szépen szól. A hatalmas, széles kijelző már elegendő arra, hogy ha horizontális tartalmat (értsd filmeket) fogyasztunk, akkor a fejünk szélességéhez igazodva elő tudjon állítani olyan széles sztereó hangképet, amit kiválóan érzékelhetünk, élvezhetünk. A látvány a technológiából és a kalibrálhatóságból adódóan ugye adott, és ezt megfejelik egy ilyen minőségű hangszóróval. Az élénk színek miatt animációk, illetve jellemzően Disney tartalmak Mi 10-en való fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ott a HDR képesség, ami miatt az SW rajongók a The Mandalorian című alkotást is ezen a kijelzőn akarják megnézni, semmi máson. De én pl két résznyi Vajákot daráltam le. Bár a kezem 6x elzsibbadt közben a 208g-os tömeg alatt, az élmény fantasztikus volt. (Ajánlott állvány használata, ami nekem a másik szobában pihent). Aztán persze legyen némi rajzfilm is, kis nosztalgia a Brickleberry szereplőivel, illetve egy részlet a  Jégvarázs 2-ből. Igen, végig tátott szájjal, könnybe lábadt szemekkel (nem is) néztem. Ilyenkor döbbentem rá, mégis várni kellett volna tavaly nyáron a TV cserével, és spórolni OLED-re.
Hangzás tekintetében a Mi 10 egyértelműen nem rock és drum and bass zenékhez ajánlott, jobban fekszik neki a komolyzene, a pop, jazz, ahol a mély hangok kevésbé érvényesülnek. Lövöldözős, robbantgatós filmeket sem az igazi nézni, így pl Michael Bay összes ignorálva. YouTube, HBO Go, Netflix, RTL Most Plusz és egyéb streaming tartalmak fogyasztására tökéletes. Komplett sorozatokat meg lehet vele nézni. A 90Hz, valamint a TÜV kékfény szűrő csak partner benne. Még a TikTok is új értelmet nyert, ugyanis a vertikális használat ellenére is jelentős pluszt adott a százszor hallott zenéknek. Ha maga a produkció nem is okozott maradandót, a háttér(zaj) zene legalább jobban érvényesül sztereóban.
Én már csak hangszórók miatt is venném a Mi 10-et, ha még mindig a Mi 3-at használnám.

Demo

Némi videós illusztrációval is készültem. Első felében a sztereó hangot próbálta illusztrálni, míg a másodikban a színeket, magát a végtelen kontrasztot.
Bár a zene nem copyright-os, azért kikockáztam. A videó felvételénél viszont rájöttem, kellene egy új fix objektív nagy fényerővel a Sony-ra. A fókusz nem volt a topon, hogy finoman fogalmazzak.

Azért el tudjátok képzelni a teljesen feketét, ahol semmi fényszivárgás nincs.

A következő videóban pedig a vezeték nélküli töltést és visszatöltést mutatom be

A Mi 10 Qi töltőfelületét optimalizálhatták, ugyanis kevésbé érzékeny a picit helytelen töltőpadra helyezésre. Egyszer sem sikerült a felugró ablakkal találkoznom, miszerint nem jól helyeztem rá a telefont. Mi 9 esetén ezt minden második alkalommal eljátsszuk.
Vegyétek figyelembe, hogy a videón szereplő töltőpad 20W-ra képes, így a Mi 10 30W-os képességét nem tudta kihasználni. A visszatöltés igen látványos, viszont nem hibamentes. A két szilikon tok már sok, harmadjára sikerült a töltésnek elindulnia. Viszont kézben összefogva is működik.

Ami eddig nem tetszett:

  • az értesítési LED elhagyása (még nem tart ott a Xiaomi AOD funkciója, hogy a kijelzővel kiváltsa ezt az értesítést)
  • hatalmas méret, tetemes súly: kis kézzel esélytelen az egykezes használat, ráadásul a 300K-s ár miatt agyérgörcsöt kapnék egy berepedt kijelzőtől, vagy pókhálósra tört hátlaptól. Lehetett volna két méret, akár a konkurenciánál. Görgősen tartom, közben elzsibbad a kezem. Hosszú távon kézben tartani nem kényelmes.
  • 1db nano SIM: nem feltétlen engem érint, nem használom a negyedik szolgáltató ingyen mobilnetét 5G nélkül. De! Bár hazánkban leginkább szolgáltatói kínálatból lesz kelendőbb a Mi 10 széria 2 éves hűséggel, részletre, azért vétek volt Európa számára limitálni ilyen módon a használatot. Ezzel kapásból azt az üzleti szférát veszik semmibe, akiknek lenne miből kifizetni akár egy Mi 10 Pro árát is, akár félévente.
  • Limitált memória és háttértár méret: Mi 10 5G-ból egyelőre 8GB+128GB változat érhető el, ez később 256GB-os háttértárral is beszerezhető lesz. A Mi 10 Pro 5G viszont csak 8GB+256GB-os változatban. A Mi 10 5G kínai változata akár 12GB+256GB-os, míg a Mi 10 Pro 5G 12GB+512GB-os változatban is elérhető.
  • A Mi 10-ból kimaradt a lézeres autofókusz – Én értem, hogy a Pro legyen minél jobb, érje meg a plusz 50-60e Ft-os felárat, de ha a Mi 9-ben bele tudták rakni, akkor ne ezen spóroltak volna egy ilyen árú készüléken
  • lyukas kijelző: engem jobban zavar, mint a csepp notch. Szoftveresen ezt is el lehet tüntetni, de akkor ugrik a hatalmas kijelző Mivel az átlag képarány már nem tünteti el, leginkább egy hatalmas Dead pixel pacának tűnik. Szokni kell, bár a Redmi K30 Pro mellett nehéz érvelni a Mi 10-el szemben
  • árához képest kamera fronton vérszegény felbontás 2 lencse esetén is, valamint nem kapott zafírüveg védelmet egyik lencse sem.
  • az utolsó inkább MIUI 11, és nem kifejezetten a készülék hibája. Én értem, hogy GDPR, meg EU, de a MIUI attól volt fantasztikus, és szép, hogy nem ment az Android túlságosan flat irányvonala után. A Google szinte minden szerethetőséget kiölt a tárcsázóból, névjegyzékből, Alkalmazáskezelőből….Egyszerűen számomra nem szép a jelenlegi irányvonal, azt látom, hogy a MIUI lassan elveszíti identitását. Tudom, hogy erre is találni vevőket, nem véletlenül életképes az Android One vonal sem. Friss Xiaomi tulajként fel sem túnne, de 5 éves MIUI használatot követően már kinyílik a bicsak megrögzött rajongó zsebében

Amint láthatjátok, összességében bagatell hibákat hoztam fel, leginkább az első pont az, ami valóban rosszul esett. Az FM rádió sosem volt a Mi szériában elvárt, az utóbbi 5-6 generációból ki is hagyták. A 3.5mm-es jack hiánya sem fontos, hiszen ott az adapter, vannak remek Bluetooth fülesek is. A hatalmas akku igazán aktívan használva is kibír egy napot, a párhuzamos töltés sem valós érv, annál is inkább, mivel azt tudjuk vezeték nélkül is.

A kijelzőbe épített ujjlenyomat érzékelőről még nem esett szó. Sokat változott, valószínűleg közelebb is került az optikai egység a kijelzőhöz. Hatalmas fényereje van beolvasáskor, átvilágítja az ujjat. Gyors, már-már annyira, hogy az animáció hangja késik a valós művelethez képest. Az arcfeloldás is pontos, ha az ujjlenyomattal kombináljuk, utóbbira csak sötétben lesz szükségünk, vagy fizetéskor.

Első benyomás, nagyon röviden

Elnézve a Mi 10 adottságait, a fotós tudását, egyértelmű, hogy az egyik legjobb készülék ma a piacon. Nem a legjobb, hiszen mindenkinek más a preferenciája. Szépek a konkurencia modelljei is, akár az Apple, Samsung, vagy épp a Huawei modelleket vizsgáljuk. De ott a OnePlus, a vivo, Oppo… Nagyon erős a mezőny, és brutális az idei felhozatal. Hatalmasat fejlődött a Xiaomi úgy az elmúlt 2 évben, hogy nagy hátrányból indultak. Ennek ellenére a megjelenésekor néhány hétre uralni tudta három képességével is a dobogó legfelső fokát. Jön fel a Redmi is, a K30 Pro házon belül borsot törhet a Mi 10 orra alá. Az 5G korszak elkezdődött, rengeteg új készülék vár még ránk a következő hónapokban is. Lesz miből válogatni. Mi 9-ről nem váltanék, de a Mi 9T Pro, Mi MIX 3 tulajoknak sincs okuk meghirdetni gyorsan a készüléküket. Egyszerűen annyi pluszt ad jelenleg a Mi 10, aminek a töredékét tudnám kihasználni. Olyan ez, mint egy luxus sportautó. Hiába tud 320-at is, ha 130 km/h a megengedett, és fölösleges a full vajbőr kárpit, meg króm váltógomb, ha farmerben, gyűrűvel az ujjadon használod. (Előbbi megfogja a bőrt, a gyűrű pedig összekarcolja a krómot)

A Mi 10 széria jelenleg inkább már státuszszimbólum, és nem napi használati tárgy. Tartalom gyártásra és fogyasztásra kiváló eszköz, de vigyázni kell rá. Jelenleg még túlmutat a szolgáltatók által biztosított 5G-n, ugyanis csak most kezd kiépülni országosan is az 5G hálózat.

Ízelítő a fotós képességekből

Erre jó egy 108MP-es kamera, a maga 40-52 MB-os fájlméretével, és akkor a RAW vagy az új HEIF formátumot még ne is említsem.

A 2cm-es makró, igaz csupán 2MP-es felbontással

Vagy a VLOG mód, ami a Mi Note 10 megjelenése óta elérhető több modellen is.

Hamarosan jövök a kamera tudásával is.

Amennyiben érdekel a Mi 10 az eddigi adatok és képek alapján, itt tudod megrendelni.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -