- Hirdetés -
()

A Xiaomi az Mi 8 május végi bemutatása óta komplett modellcsaládot hozott létre. 5 féle modell, számtalan szín és RAM/háttértár változatok közül válogathatunk:

  • Mi 8
  • Mi 8 SE
  • Mi 8 Explorer Edition
  • Mi 8 Lite
  • Mi 8 Pro

Anélkül, hogy hosszasan taglalnám a verziókat, csak néhány adat az elérhető változatokról. Az Mi 8 modellcsalád jelenleg 44! tagot számlál. És ebbe a kínai, és Global változatokat bele sem számoltam külön. Csak az Mi 8-ból 12 féle változat elérhető. Illetve elvileg igen, gyakorlatilag hetek óta hiány van a 128/256GB RAM-os összes színből. Az Mi 8 SE pedig csak igen nehezen beszerezhető, ráadásul nem készült belőle Global verzió, ezért sem B20, sem hivatalos Globa rom nincs. Ettől függetlenül nagy kedvencem, sajnálom, hogy vissza kellett adnom.

Az Mi 8 Lite friss üdvöske, ráadásul kétszer is bemutatták. Már hivatalosan is létezik belőle Global B20-as változat, és elindult az európai forgalmazása. Ukrajnában volt egy nagyobb esemény, ott debütált a Global változat. Ráadásul pletykálják, hogy hamarosan ebből is elérhető lesz 8GB RAM-os változat is, így 47-re emelve a palettát. Elképesztő!

Tehát az Mi 8 Lite Global forgalmazása Franciaországban, és Ukrajnában már elindult, és hamarosan érkezik több európai országba is. Árakat eddig csak sejtettünk, most pedig a twitteren a Xiaomi szivárogtatásokról ismert Roland Quandt-tól árakat is megtudhatunk.
Quandt szerint az Mi 8 Lite elérhető lesz Németországban, a Cseh Köztársaságban és Ausztriában a következő napokban. Országoktól függően a telefon 4+64GB és 4+128GB-os változatokban érhető majd el két színben. Ezeknek a modelleknek várható ára 279 euró (~ 89.900 Ft) és 319 euró (~ 102.500 Ft).
Nemzetközi változatban a fekete és a kék szín elérhető, a rózsaszín egyelőre csak a kínai B20 mentes változatban létezik.
Ez a két Global változat információink szerint hamarosan megérkezik a hivatalos magyarországi Mi Store áruházba is (Budapest-Lurdy) igen kedvező árcédulával.
Az még nem tudjuk, hogy a hazai áfa mennyivel emeli az eurós árat, de mindenképp a legolcsóbb Mi 8 modell lesz a mezőnyben, és a Pocophone-hoz hasonló siker övezheti a következő időszakban. Bátran állíthatom, hogy a Redmi modellek, és a Pocophone F1 mellett ez lesz az idei karácsony slágere mind Európában, mind pedig hazánkban.

Az Mi 8 Lite  6,26 hüvelykes notch-os IPS kijelzővel rendelkezik, amely FullHD+ felbontású, és 19:9 képaránnyal rendelkezik. Snapdragon 660 SoC hajtja, mely a legtöbb feladatra aradéktalanul elég lesz. Kamerában erősebben teljesít majd, mind a Poco F1, ami a 24MP-es szelfi szenzornak, és a jobb szenzorral ellátott hátsó 12+5MP-es egységnek köszönhető. Az AI természetesen alap, ahogy a gyári Android 8.1 Oreo is, várhatóan már MIUI10-zel. A gyorstöltéssel támogatott akku 3,350mAh kapacitású, ami másfél napos használatra elegendő.

Kínában a Xiaomi Mi 8 Lite 4+64GB, 6+64GB, és 6+128GB változatokban árhető el. Ezek  ára 1,399 yuan (~ 57.300 Ft), 1699 yuan (~ 69.600 Ft) és 1,999 yuan (~ 81.900 Ft). A három szín az “Álom kék”, az “Alkonyat arany (arany-rózsaszín átmenetes)”, és a fekete. Az Mi 8 Lite-al együtt mutatták be az Mi 8 Pro zászlóshajót is. Érdekesség, hogy az Mi 8 Pro harmadik színvariációja megyegyezik az Mi 8 Explorer Edition-el, azaz a kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő mellett ugyanolyan átlátszó hátlappal, és 3D-s hardver imitációval rendelkezik. Reméljük ez is elérhető lesz hamarosan hazai kínálatban.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -