KezdőlapHírekZseniális funkciót kap a MIUI a dokumentumhamisítások ellen

Zseniális funkciót kap a MIUI a dokumentumhamisítások ellen

Amikor először használ valaki egy új telefont, általában kíváncsi minden funkciójára. Az alapvető beállítások után egészen biztosan készül egy fotó, hogy mit is tud az új készülék kamerája. Ekkor a legtöbb ember megnézés után megy is a kamera beállításaiba, hogy kikpacsolja a vízjelet. A vízjel egyébként utólag is eltávolítható, ezt pontosan egy éve mutattam meg egy cikkemben.

A vízjel tehát általában zavaró, hacsak nem akar valaki azzal menőzni az Instagramon, hogy neki bizony Mi 11-e van. Vannak viszont azok az esetek, amikor jól jöhet, valószínűleg ezen kezdtek el gondolkodni a MIUI fejlesztői Kínában.

Kacper Skrzypek, akit a MIUI fejlesztők világában kacskrz-ként ismernek, felfedezett egy új funkciót, amely a következő frissítésekkel érkezik, ez pedig a dokumentumvédelem.

A funkció lényege, hogy, ha egy saját szellemi terméket tartalmazó dokumentumot küldenénk tovább valakinek, akkor lehetőségünk lesz vízjelet tenni a fotón lévő papírra. Ez utólag is használható, tehát egy, már meglévő képre is rá lehet tenni a képen a vízjeleket.

Az újdonság még olyannyira fejlesztés alatt áll, hogy csak a kínai beta szoftverben érhető el, és egyelőre még használni. A fönt említett Kacskrz ugyan aktiválni tudta a funkciót, ami előnézetben működött is, de fotót még nem tudott így készíteni. De, ami késik, nem múlik, előbb-utóbb meg fog jelenni a stabil MIUI romokon is.

Párszor előfordul az a kritika, hogy már gyakorlatilag minden benne van a telefonokban, már mit lehetne beletenni. Ez egy apróság, de alkalom adtán hasznos tud lenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek