A YouTube néhány felhasználónál már elkezdte tesztelni azt a funkciót, amely a videón belül megmutatja, mi a tartalom legnépszerűbb része. 

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy a YouTube felületére egy rendkívül hasznos funkció érkezik, melynek segítségével könnyebb és kényelmesebb lesz a csatornák közötti átjárás. Az újítás lényege ugyanis az, hogy a webes felületre bejelentkezve egy mini videó jelenik meg a felhasználóknál, mellyel lehetőségük nyílik arra, hogy ott vegyék fel a fonalat, ahol más eszközökön, például mobilon vagy tévén véget vetettek a videózásnak.

A videómegosztó egyik legújabb fejlesztésről a 9to5Google számolt be, miszerint megjelent egy olyan új funkció, amely megmutatja, hogy a videó melyik pontját, pontjait nézik meg a legtöbben. Az újdonság eléréséhez mindössze balra-jobbra kell húzni a jelet a sávon, mígnem kirajzolódnak a megjelölt, legnézettebb részek.

Ugyan a funkció nem teljesen új, hiszen a tartalomgyártóknak már korábban is lehetőségük nyílt az ehhez hasonló információk leolvasására, a YouTube legújabb fejlesztése értelemszerűen arra szolgál, hogy a netezők időt és energiát megspórolva minél hamarabb megtalálják a videó legérdekesebb, legrelevánsabb részeit.

Az újítás mind a netes, mind a mobil YouTube alkalmazásban megjelent, ám egyelőre még csak néhány felhasználónál. Mivel jelenleg a tesztelési fázisnál tart a dolog, nem tudni pontosan, hogy az újítás mikor válik elérhetővé a szélesebb közönség számára is.