KezdőlapHírekA Xiaomi válaszolt a Coolpad szabadalmi vádjaira

A Xiaomi válaszolt a Coolpad szabadalmi vádjaira

Két napja írtuk, hogy a Coolpad szabadalomsértés miatt perelni fog 4 nagy kínai vállalatot, köztük a Xaiomi-t. A pert a Guangdong tartományi Középfokú Népi Bíróságnál terjesztették elő, de a tárgyalások még nem kezdődtek meg. A Xiaomi hivatalos válaszadást adott az állítólagos szabadalmi jogsértésre.

A Yulong Computer Communications Technology (Shenzhen) Co. Ltd., a Coolpad csoport leányvállalata által benyújtott perben a Yulong azt állítja, hogy a Xiaomi és más említett cég az alábbi számokkal rendelkező szabadalmakat sértették meg a termékeik értékesítésével: ZL200610034034.3, ZL201210250264.8 és ZL201210064396.7. A három szabadalom szerint az alkalmazás ikonkezelésére, az értesítésekre és a rendszer felhasználói felületére vonatkoznak. A várakozásoknak megfelelően a vállalat megpróbálja leállítani a szabadalmait sértő termékek értékesítését, és kártérítést kér az elszenvedett veszteségekért.

Xiaomi válaszolt a Sina tudomány és technológia megjegyzésére irányuló kérelemre és a válaszban a tech-óriás azt állította, hogy még nem kapják meg a bírósági iratokat, ahogy azt az interneten lehet olvasni, de technikai óriás azt is kijelentette, hogy a szabadalmi jogsértés részletei nem egyértelműek. A Xiaomi több szabadalmi megállapodást kötött a Microsoft, a Nokia és más szabadalmakkal rendelkező céggel, ezenkívül növeli kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit e tekintetben is.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img