A Xiaomi nem új az USB-C típusú okostelefonok területén, de biztosan új az USB-C típusú fülhallgatók piacán. A cég bemutatta első USB-C fülhallgatóját ezen a héten, ami ideális társ a Xiaomi Mi6 telefonhoz. A Xiaomi új zászlóshajója nem a hagyományos 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót használja, ami természetesen azt jelenti, hogy csak USB-C fejhallgatóval lehet zenét hallgatni a készüléken.

A Mi USB-C fülhallgatók büszkélkedhetnek az aktív zajcsökkentéssel, biztosítva, hogy zajos környezetben is hallgathatod kedvenc zenédet. Azonban a vállalat gyorsan felfedte, hogy nem minden USB-C típusú csatlakozóval rendelkező okostelefon támogatja ezeket a fejhallgatókat. Tehát, melyik telefon kompatibilis?

A Xiaomi oldalán az olvasható, hogy a Xiaomi Mi5, Mi5S, Mi5S Plus, Mi Mix, Mi Note 2 és Mi6 a hivatalosan támogatott okostelefonok. Ha problémák merülnek fel ezen eszközökön, győződjön meg róla, hogy a legfrissebb MIUI Fejlesztői verzió van a telefonon, a Stabil romokat később frissítik. Még az Mi4C és Mi4S is támogatja ezt a C típusú fejhallgatót, de bizonyos funkciók, például a hívógomb és az aktív zajcsökkentés lehet nem működnek megfelelően.

Sajnos az is kiderült, hogy az új Xiaomi fejhallgató nem kompatibilis a Xiaomi Mi 5C és a Redmi Pro modellekkel. Ami a más típusú C-típusú telefonokat illeti, nincs garancia arra, hogy minden funkció működik, mint pl. az aktív zajcsillapítás.

Továbbá a kínai elemző, a Sun Changxu arra figyelmeztet, hogy a Xiaomi Type-C fejhallgató csak a C-típusú okostelefonokkal működik, mint például a Xiaomi Mi 6. Ha más típusú USB-C telefonokkal próbálkozik, károsíthatja a fülhallgatót vagy rosszabb, összeomolhat az okostelefon operációs rendszere.

Ezért ügyeljetek arra, hogy kompatibilis e a telefon, amelyet ezekkel a fejhallgatókkal fogtok használni, mielőtt megvásárolnátok.