- Hirdetés -
()

Nem feltétlenül foghatjuk a nyárra, hogy ilyen nagy melegben könnyebben gyulladnak meg a dolgok, de több a kisebb baleset ilyenkor, mint pl. télen. A legtöbb háztartásban viszont nincs semmilyen tűz oltásra alkalmas eszköz, tűzoltó készülék meg pláne. Ezért a Xiaomi egy kínai gyártóval karöltve megalkotta a vészhelyzeti tűzoltó palackot, ami csak kisebb tüzek eloltására, elfojtására alkalmas.

Két féle kiszerelésben lehet majd kapni, dobó palack és spriccelő palack. A dobó palack anyagát tekintve, törékeny műanyag, amit a tűz központjába dobva, a benne lévő különleges anyagot szétszórja és ezzel meggátolva a tűz tovább terjedését. A mások megoldás egy puhább anyagból, könnyen összenyomható palack, amivel lelocsolhatjuk a tüzet és környezetét, ezzel meggátolva a tovább terjedését.

Mind a kettő palackban nagyon különleges anyag rejtőzik. Az oltóanyag az égő felületen egy vékony film réteget képez, ezzel elzárva a tűztől az égéshez elengedhetetlen oxigént, nagyobb tüzeknél az oltóanyag pezsgésekor keletkező nitrogén és szén-dioxid gátolja meg, hogy új erőre kapjon.

Széles körű alkalmazhatósággal kezelheti a több forrásból származó tüzet, mint például szilárd anyagok, folyadékok (üzemanyag), elektromos készülékek és étolaj. Az oltóanyag természet barát, nem tartalmaz mérget és olyan vegyi anyagot, ami állatra, növényre, emberre ártalmas lenne, nem mérgező és nincs irritáló szaga. Az oltóanyag 3 évig őrzi meg szavatosságát, utána cserélni kell.

A Xiaomi vészhelyzeti tűzoltó palack ára is kecsegtető, mint felhasználási területe. Kínában mind összesen 99 Jüan, az az 4.445 Ft. Jelenleg még nem kapható, a Xiaomi Közösségi finanszírozási oldalán található még csak meg. De ahogy ismerjük őket, hamarosan a boltok polcaira is fel fog kerülni!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -