Xiaomi névről sokaknak még mindig az jut eszébe, hogy olcsó kínai márka… aham, persze. A Mi telefon sorozat már lassan felzárkózik a konkurenciához, a porszívók lassan verik a 200 ezret, de azért maradnak még megfizethető termékei. Na de azért vannak pillanatok, amikor rendesen odateszik magukat és emléktárgyakat is készítenek. Ilyen például, ebben a cikkben is bemutatott évfordulós karóra.
A Xiaomi Youpin webáruházba ma reggel került fel a TwentySeventeen új órája, mely Kínában régi márkának számít és csak exkluzív termékekkel örvendeztetik meg azokat a gyűjtőket, felhasználókat, akik igazán különleges órára vágynak. Ez a példány a kínai Tiltott Város 600. évfordulójára készült és nem csak a két rétegű mechanikája az ami értékessé teszi, hanem az órát két oldalát védő Zafír üveg és a gyémánt/rubint díszítések. Ezt még tetézik a Tiltott Városra hasonlító kézzel készült gravírozással.

Az óra természetesen 5ATM víz- és karcálló, az elkészítéséhez 180 munkaóra, 4500 folyamat és 30 technikus munkája szükséges. Három színben kapható, fekete, arany és rózsaarany, fekete és barna igazi bőr szíjjal. Az óra mindösszesen 88 g, kettős rugós energiatárolású, Tourbillon szerkezetű és kézzel lehet felhúzni, amit 72 óránként meg kell tennünk, vagy leáll az óra.

Ez a különleges óra nem olcsó, hisz nem annak készült. 4.999 Jüan (~ 229.515 Ft) árával igen különleges darabja lehet a gyűjtőknek, az óra szerelmeseinek. Bár az órát ennyiért csak Kínában lehet megvásárolni, de lehet, hogy felkerül idővel nemzetközi webáruházak kínálatába, de arra számíts, hogy erre még az ő hasznuk is rá fog menni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ