Xiaomi szabadalom: egy kamerában több optika

1569
- Hirdetés -

Semmi újat nem mondok azzal, hogy a Xiaomi rengeteg szabadalommal rendelkezik, amely előrelendítette a mobil technológiát. A közelmúltban lett engedélyezve a Beijing Xiaomi Mobile Software Co., Ltd. által a “kameramodulra és az elektronikus berendezésekre” vonatkozó új szabadalom.

Xiaomi szabadalom: egy kamerán több optika

“A jelen közzététel egy kameramodulról és egy elektronikus berendezésről szól, amely az elektronikus berendezések műszaki területéhez tartozik. A kameramodul tartalmaz egy csatlakozó keretet és több lencsét, amelyek a csatlakozó keretben vannak elhelyezve, a csatlakozó keret tartalmaz egy csatlakozó deformációs részt. Amikor a kameramodul nem működik, a csatlakozó deformációs rész egy első formában van. Az egyes lencsék optikai tengelyei párhuzamosak egymással, és a több lencse egymáshoz képest eltolva van. Amikor a kameramodul üzemképes állapotban van, a csatlakozó deformációs rész egy második formában van. Amikor a kameramodul üzemállapotban van, a csatlakozó deformációs rész a második alakban van, és a lencsék rétegesen vannak elrendezve, az egyes lencsék optikai tengelyei átfedésben vannak egymással.”

Xiaomi szabadalom: egy kamerán több optika“A jelen közzététel biztosítja a csatlakozási deformációs részt a több lencse csatlakozási keretén. Megváltoztatja a több lencse közötti relatív helyzetet a csatlakozási deformációs rész alakjának megváltoztatásával, úgy, hogy több lencse lépcsőzetesen van beállítva. Amikor nem működik, és több lencse lamináltan van beállítva, amikor munkaállapotban van, így több felvételi igény valósítható meg egy kameramodul használatával.”

Xiaomi szabadalom: egy kamerán több optika

Szinte látom az eltorzult arcod, hogy most akkor mi van? A szabadalom nagyon hasonlít a Xiaomi 12S Ultra koncepciós telefon megoldására. Ha emlékeztek, ez az a telefon, amelyre külső objektívet lehet felcsatolni, amiről írtam korábban. Szóval a fenti szabadalom is valami ilyesmit tartalmaz, csak az egész beépítve a telefonba. Egy darab érzékelőt felhasználva a lencsék váltásával, vagy egymás mögé helyezésével oldja meg, a most szokványos 3-4 kamerás megoldásokat. Fantasztikus megoldás lenne, hogy a jövő telefonjaiban egy darab 1″ Sony érzékelőt lehet felhasználni portré, széles, szuperszéles és makró fotózásra. Egy Kamera mind fölött, Egy Kamera kegyetlen, Egy a sötétbe lát, érzékelő az Egyetlen.

- Hirdetés -