Xiaomi Redmi 6 Pro – 19:9 képarány, Snapdragon 625, Notch

2226
- Hirdetés -
()

Az első Xiaomi a világon, ami már notch, az az kis szigettel rendelkezik a képernyő felső szélén. Mire is jó ez? Divat? Koppintás? Hát hogy mire jó, azt ne kérdezzétek, maximum arra, hogy a felső káva szélen vékony lehet és a belógó kis szigeten lehetnek az előlapi érzékelők és a kamera. Igen, divat. Az Apple kezdte a legnagyobb marketing gépezettel terjeszteni ezt a megoldást, noha nem ők találták ki. És ebből ered, hogy már mindenki koppintja az almát. Jóóóó, igen a Xiaomi a kínai Apple, na de nem mindig volt így…

Szóval Redmi 6 Pro! Mire is elég az SD625? Arra pl. nem, hogy a végletekig meghajtsa ezt a telefont. Ennek minimum SD636-nak kellett volna lennie! Fekete pont! Átlag felhasználásra még pont elég, de ne akarj játszani, vagy több mindent egyszerre csinálni, mert akadni fog!

Notch… háááát na. Nem barátkoztunk meg 1 hét alatt, nem is fogunk soha. Értesítési ikonok nuku, szeretem látni a karácsonyfát felül és tudni mi vár. A szélekre össze vannak tömörítve az ikonok, gyengébben látóknak összemosódás lesz. 19:9 képarányt semmi nem támogatja, sőt néha az app nem is tudta, hogy töltse ki a képernyőt. Appokból kilépve néha bevillant az előző kép, mikor a képernyőt akarta törölni. Bosszantó.

Kamera parádés! Pont mint a Redmi Note 5-ben. Még egyszer ugyan azt nem szeretnénk tesztelni feleslegesen, csak annyit fűznék még hozzá, hogy a gyenge SoC miatt szürkület után ne akarjunk állvány nélkül HDR felvételeket csinálni, mert mire feldolgozza a látottakat, tuti bemozdul a kezed és mosott lesz a kép.

4.000 mAh akkumulátor a legjobb dolog ebben a telefonban. A kis proci alig eszi és az eddigi tapasztalatok alapján kétszer annyit bír mint a jelenlegi Mi 5s telefonom fénykorában (3.200 mAh). Szóval jár a piros pont. Örültem neki, hogy már hazafele a munkából nem kell töltőre rakni, sőt hagyhattam volna csak másnapra is a töltést, mert 60-50% között volt, mikor este nyugovóra tértünk.

Összegezzük. A fentiekkel ellentétben meg vagyok elégedve a telefonnal. Összességében. Azok az apró hibák, vagy épp óriási mint a notch, annyira nem befolyásolják a mindennapi használatot, lehet fészbukozni, fényképezni, üzengetni, telefonálni és kicsit azért játszani is. A MIUI10 rátesz erre az érzésre egy lapáttal, mivel ez már erre a telefonra lett tervezve.

Jó szórakozást!

A Xiaomi Redmi 6 Pro most hazai boltban is megvásárolható 2 év magyar garanciával a XiaomiShop webáruházból.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -