A Xiaomi Mi 10 telefon bemutatókor Lei Jun, a cég vezetője más egyéb terméket is bemutatott, többek között egy aktív hűtőt telefonokhoz, mely képes akár 10 fokkal alacsonyabban tartani a telefon hőmérsékletét, még ha aktívan játszol is!
A Xiaomi aktív hűtőt a telefon hátuljára kell rögzíteni a tetején és alján található karokkal. A hűtő USB-C csatlakozóval rendelkezik, így a telefon töltőkábeléval is működtethető.

A hűtés 2 mp-en belül megkezdődik és akár fagypont alá is képes hűteni, persze aktív használat mellett ez lehetetlen, de a telefon megemelkedett hőmérsékletét.

Xiaomi aktív hűtő telefonokhoz – Peltier-hatásnak köszönhetően 10 fokkal is simán hűvösebb lehet e telefonod.

Közzétette: Szabó Kornél – 2020. február 19., szerda

5 lapátos ventilátor segítségével szívja el a hőt, akár 6.000/perc fordulattal. 91 hűtőoszlop segíti a ventilátor munkáját, mely a Peltier-hatás elvén egyik oldalt hőt ad le, míg a másik oldalt hőt von el, így hűtve a telefont is. Pont mint a klíma berendezések.

Xiaomi aktív hűtő már már klíma a telefonokhoz.?

Közzétette: Szabó Kornél – 2020. február 19., szerda

A Xiaomi aktív hűtője nem csak a Xiaomi Mi 10 telefonra passzol, állítható lábai 67 és 88 mm vastag telefont tudnak befogni, rugó ellenében tartva ott.

A Xiaomi akív hűtő ára Kínában 129 Jüan, az az 5.700 Ft. Ha eljut hozzánk, nyugodtan rá lehet számolni ÁFA, VÁM, Haszon, stb. terheket és talán megáll 8.500 Ft-nál. De még ez sem lenne vészes!

Telefon mellett sok mást is lehet vele hűteni, amire ráfér. De sajnos, mint azt csoportunkban is felvetették, sörösdobozra nem fér rá, mert csak 66.2 mm vastag 😐 . De ha megjön, azért teszünk egy próbát! 🙂