Újabb termékkel bővült a Xiaomi Smart Home eszközeinek listája. Ezúttal ismét egy okos ajtózárat jelentettek be, mely picit különbözik az előzőektől.
A Xiaomi MiJia Smart Lock Zelkova tehát egy új, utólag is telepíthető ajtózár. A biztonsági rendszeren folyamatosan fejlesztenek, különböző felhasználási területek sikerül már lefedniük eszközeikkel. A Zelkova egy kínai cég, amely a Xiaomival kötött megállapodás értelmében 1,5 millió dollárt kapott az új smart lock projekt finanszírozására a saját közösségi finanszírozó rendszerük segítségével.

Az új termék számos nyitási lehetőséget kínál. Nyithatjuk kóddal, ujjlenyomatunkkal, és Bluetooth-on keresztül okostelefonnal. A kódos nyitás széles körben használható, mivel ha beállítunk egy hatjegyű kódot (amelyet a digitális kapacitív billentyűzeten kell beütni), bárkit beengedhetünk.

Az ujjlenyomatos nyitás esetén – a korábbi megoldásokhoz hasonlóan – meg kell markolnunk a kilincset úgy, hogy hüvelykujjunk a kilincs tövén található szenzorhoz érjen.

A legegyszerűbb és leggyorsabb a Bluetooth-os feloldás. A rendszer úgy működik, mint az autók garázsnyitói. Amikor megközelítjük az ajtót, a kerék zöldre vagy pirosra vált, jelezve, hogy kinyithatjuk-e az ajtót. Mindezeket egy saját MJSC SoC kezeli.  A zár saját belső akkumulátorral rendelkezik, melyet gyorsan újratölthetünk a zár alsó részén található MicroUSB porton keresztül.

A Xiomiomi Mijia Smart Lock Zelkova belső részén egy manuálisan nyitható zár is megtalálható, így üzemzavar esetén sem ragadunk bent.
A applikáció IOS 9.0 és az Android 4.4 rendszerektől fölfelé kompatibilis.
A Xiaomi Mijia Zelkova Smart Lock elsősorban szállodák számára ajánlott. Így a szállodatulajdonosok egy erős biztonsági rendszert kaphatnak alacsony áron.
Az ára 1299 jüan vagy 165 €. Értékesítése januártól indul.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ