- Hirdetés -
()

A száj higiéniája mindenkinek fontos, hisz nem csak szép látvány a tiszta és fehér fogak, a leheletünket is nagyban befolyásolja és az nagyon ciki tud lenni, ha közeli beszélgetésbe fogunk. Ennek eléréséhez nagyon sok lehetőséget kínálnak a gyártók, ki az analóg, ki az elektromos megoldásokat részesítik előnyben. A Xiaomi kínálatában van mind a kettő megoldás, az elektromos fogkeféből már nem is egy. A legújabb fogkeféjét a leányvállalata, a MiJia gyártja és nem oszcilláló mozgással, hanem szónikus rezgéssel éri el a leghatékonyabb tisztítást.

A Xiaomi MiJia Sonic Toothbrush csomagolása ismerős, hisz majdnem minden már egy kemény karton dobozba van csomagolva, erős és tartós, szállításkor nem fog sérülni semmi, az biztos.

Kinyitva máris elénk tárul a fogkefe központi egysége, jobbra tőle egy kis ajtó alatt a kiegészítők doboza található.

A főegység mellé kapott kiegészítők csak a legfontosabbakat tartalmazzák, egy USB töltőt (tápegységet nem), egy darab fejet, plusz színes karikát, védőkupakot és leírást.

A leírás sajnos kínai, de képekkel illusztrált, így a kezdő lépéseket így is megértjük. Az első lapon a QR kód segít telepíteni telefonunkra a Mi Home alkalmazást, amivel kontrollálni és beállítani is tudjuk a fogkefét.

Az indukciós töltő bármilyen USB töltőre, PC-re, laptopra rádughatjuk, nem igényel nagy töltőáramot. A töltő és a fogkefe IPX7 védelemmel van ellátva, tehát nem baj ha beleesik a vízbe, vagy ráfröccsen, akár 1 méterig is vízálló, szóval nyugodtan megmoshatjuk a csap alatt, egyiknek sem lesz semmi baja.

A színes karikák a fogkefék megkülönböztetésére szolgálnak, ha több is van a családban. Igaz csak három szín, így egy négy tagú családban valami más megoldást kell találni a megkülönböztetésre. Pl.: szilikon szépség gyűrűvel, igaz ezeket E-cigihez találták ki, de a magyar ember leleményes:

A kupak a csatlakozó fejének megóvásárára szolgál, ha szállítjuk, ne sérüljön, mert akkor nem fog biztosan állni rajta a fej.

Magát a fejet légmentes, steril csomagolásban kapjuk, egy kis sörtevédővel, ami megvédi a fogmosások között a koszolódást, akár utazásaink során. Jelenleg ez az egy fajta fej kapható hozzá, a csomagolt egy darabon kívül vásárolhatunk mellé hármasával 4.000 forint környékén. A fejeket célszerű 3 havonta cserélni, erre majd az app is felhívja a figyelmünket, átlagos használat mellett 90 nap alatt elhasználódnak. A fejet a készülékre helyezve marad egy kis rés, ami természetes, ne lepődjön meg senki.

A fogkefe lelke. Beépített 700 mAh lítiumion akkumulátor (kb. 12 óra folyamatos működés), Bluetooth 4.0, nagy hatásfokú levitációs motor, akár 31.000 rezgés/perc. Szilikon borítású, gombja teljesen biztonságos, csak úgy nem nyomkodható el, elég erősen kell megnyomni, hogy a funkciók között tudjunk váltani. A fej felhelyezése csak és kizárólag egy féle képpen lehetséges, a sörtének a gomb felé kell néznie, másként nem megy fel. Ne erőltessük!

A központi egység elején 4 kis piktogram található, ezek balról jobbra: Erős vibráció, gyengébb vibráció, egyedi vibráció, akkumulátor/BT. Az erős fokozat nagyon erős. Csak erős idegzetűeknek! :) Személyes tapasztalatról majd a végén… A gyengébb már kellemesebb, viszont kevésbé hatékonyabb ugyan azon időn belül. A szív alakú az egyedi beállítás, a fogkefe alkalmazásban tudjuk testre szabni. Pl. fogkrém lerázódás védelem, mosás idő, mosás mód, vagy extraként kapcsolható 30mp extra fogfehérítés, 30mp puha masszázs, 10s nyelv tisztítás. Az akkumulátor színe több féle lehet, ha kéken villog, akkor BT kapcsolat aktív, ha cián színnel folyamatosan ég, akkor 100% töltöttségű, ha cián színnel villog, akkor 100-60% között van, ha narancs sárga, akkor 60-20% között és pirosan villog, ha 20% alatt van az akkumulátor töltöttsége.

Kezdjük meg a használatát a fogkefénknek, igaz ahhoz, hogy használjuk nem feltétlen szükséges az alkalmazás, de nagyon hasznos tud lenni. Segít a fejcserét észben tartani, az akkumulátor állapotáról tájékoztatni és ha nagyon alaposak szeretnénk lenni, akkor még azt is meg tudja mondani, hogy helyesen mostuk e meg a fogunkat, vagy elsumákoltuk. Töltsük le (Play áruház) és nyissuk meg a Mi Home alkalmazást, ha nincs Mi Fiókunk, csináljunk egyet (http://account.xiaomi.com). A régiót állítsuk Európára, aki több eszközt is használ és kínai régiót, annak kínai lesz a fogkefe app és ha frissül, már pedig frissül, akkor itthonról többet nem tudsz rá csatlakozni. Nyomjunk az Eszköz hozzáadására.

Ha a keresés eredményesen zárul, akkor kilistázza nekünk a fogkefét és léphetünk tovább, de ha nem, akkor alul a + Hozzáadás gomb megnyomásával a listából kiválasztva máris párosíthatjuk!

Ha megvan a fogkefe, az app kéri, hogy a párosításhoz nyomd a gombját legalább 3 másodpercig, miután sikeresen volt a párosítás az app máris frissíti a fogkefét, hogy minél pontosabban mérjen és tájékoztasson.

A következőkben az app végigvezet a főbb tudnivalókon, beüzemelésen és beállításokon.

Ha mindennel kész vagyunk, a kezdőoldal fogad minket, itt követhető nyomon a fogmosásunk, a fej csere periódus, akkumulátor töltöttsége és a jobb alsó szív ikonra bökve beállíthatjuk a fent említett egyedi opciót.

Itt állíthatjuk be saját szájízünknek megfelelően a fogkrém lerázódás védelmet, mosási időt, mosási módot, vagy extraként kapcsolható 30mp extra fogfehérítést, 30mp puha masszázst és 10s nyelv tisztítást.

Ha a főoldal jobb felső sarkában lévő három pöttyre bökünk a beállításokba jutunk. Itt újra végigolvashatjuk a kezdőknek szóló bemutatót, Gyorstalpalót

Továbbiakban olvashatunk élettani tanácsokról, GYIK, Névjegy. Beállíthatjuk a fogkefe nevét, megoszthatjuk családdal, barátokkal, frissíthetjük a fogkefe szoftverét és törölhetjük a Mi Home appból.

Ha mindennel kész vagyunk, máris mehetünk fogat mosni. A fogmosás közben és után az adatokat a főképernyő lehúzásával olvashatjuk ki a fogkeféből, és ekkor válik láthatóvá a művelet eredményessége.

Elsőre nem sikerült teljes mértékben az alapos fogmosás, később tudni fogjuk a leírásokból, hogyan kell szakszerűen tisztítani a fogainkat és elérjük a legjobb eredményt.

Apropó fogmosás. Bevallom őszintén elsőre rettenet furcsa volt a rezgés és irritáló volt. A legerősebb fokozat borzalmas, majdhogynem fájdalmas volt, az egész koponyám belerezgett és az ínyem sem ilyen mértékű mozgáshoz szokott. Leginkább az Oral-B termékeit kultiválom, sima és oszcilláló fogkefe is van a repertoárban. A lágyabb fokozattal már egészen kezdtem megbarátkozni, de biztos velem van a baj és ezt sem bírtam 1 percnél tovább. Akkor jött az egyedi beállítás, masszázs fokozat, stb. Ekkor már barátibb volt a fogkefe használata, de még sem az igazi. Viszont hogy jót is írjak, a fej pont az a méret, ami remekül befér a száj és a fogak közé, még a leghátsó fogaknál is. A sörte kellően tartós, kemény, de annyira nem, hogy az ínyünket sértse. Rányomni a fogra nem kell olyan mértékben mint egy átlagos fogkefét, a rezgés mindent elintéz helyettünk. A sörték szélessége kicsinek tűnhet, de kis ügyességgel megtanulhatjuk tökéletesen használni.

Összefoglalva az új szónikus Xiaomi fogkefe a legkiválóbbak egyike, főleg ilyen áron a konkurenciához képest. Aki már használt ilyet és jól bírja, annak kötelező darab. Aki pedig a legtökéletesebbre szeretné csiszolni a fogápolást, annak a legtökéletesebb társa lesz a száj higiéniájának megőrzésében.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -