“Nincs negyedév Xiaomi projektor nélkül…” De miért is baj ez, mikor mindegyik más célközönségnek szól.
Személy szerit tőlem már a harmdikat olvashatjátok, de még adós vagyok az ideé év sztárjával is, a lézer projektorral. Hamarosan jön  az is. (addig az ára is tovább mérséklődik)

A Xiaomi Mijia K1 Plus Smart Projektor jelenleg nem kapott közösségi finanszírozás platformot, azaz rendkívül exkluzív a hír, és egyelőre nem listázta egy ismert webshop sem. Az eddigi Xiaomi projektorok szinte mindegyike partner márka által fejlesztett, ez esetben a MiJia név is kérdéses. Az információk alapján egy kínai cég, a Whaley gyártja. (A hivatalos weboldalon rögtön feltűnik az iF Design Díj 2017-es kitüntetés is. Ez egy rendkívül rangos elismerése az elektornikai cikkeknek (nekem anno egy Acer mobilom kapta meg ezt az elismerést)
Különlegessége a rendkívül elegáns design mellett a hordozhatóság. Ennek a kis kivetítőnek mindenki örülhet, hiszen bárhová magaddal viheted. Legyen az egy nyaralási utáni élménybeszámoló a nagyinál, a haverokkal egy jó kis filmnézés, vagy épp egy rangos sportesemény a barátokkal, még utazáshoz is magunkkal vihetjük.

Ez az ultra hordozható projektor DLP (Digital Light Processing) technológiával van felszerelve. Ezzel a vetítési technikával a képek kontrasztosak, és részletgazdagok lesznek. Bár a Tri-LCD projektorok hosszabb élettartammal rendelkeznek, – a MiJia K1 Plus projektor nem ilyen – az adatlapja szerint ennél is megvan a 200 000 óra 8333 óra vagy 22 év, használattól függően. A lényeg, hogy átlag felhasználásra bőven elég. Képeket nézhetünk meg 4K-s felbontással, 60-120 hüvelyk átlóval. Ezt a teljesítmény egy Hi3751 V310 64 bites 1.2Ghz-es SoC biztosítja. Ezt 1 GB RAM és 8 MB ARM Mali 450 MP4 grafikus chip egészíti ki. Elsőre nem acélos, de nem netezni való, kevés háttértárat igényel filmnézés közben.

Hátul található egy DOLBY / DTS hangrendszer két 8W-os hangszóróval és 45 W-os mélysugárzóval. Képes Bluetooth és WiFi hangtovábbításra is. Intelligens felismerési rendszerrel is rendelkezik. Ezért nagyon egyszerű lesz DOC, PPT és XLS dokumentumok beolvasása és kivetítése. Kicsi mérete ellenére minőségi eszköz. Méretei: 113 mm x 212 mm x 54 mm-es ultra hordozható.
Android TV-vel lesz ellátva, és ugyanazzal a távirányítóval adják majd, mint a Mi Box-ot. Hurrá!

Az ára 3299 jüan 425 € (132.500 Ft) Kíváncsian várom a további részleteket (pl fényerő), és a tesztet is. Szívesen letesztelném! 🙂