KezdőlapMi okostelefonokBemutatóXiaomi MiJia iHealth - Okos vércukorszintmérő bemutató

Xiaomi MiJia iHealth – Okos vércukorszintmérő bemutató

A Xiaomi csöndben bemutatta a MiJia iHealth okos vércukorszintmérőjét. November 14- e a Nemzetközi Diabétesz Nap. Napjainkban népbetegségnek számít a cukorbetegség. Minden éveben egyre több emberről derül ki, hogy Ő is érintett a betegségben. Sokan nem tudnak róla, vagy csak azután diagnosztizálják, amikor már súlyos következményei, jelei mutatkoznak. A világon minden 11. ember érintett!
A betegség korai diagnosztizálásában, és folyamatos monitorozásában segít ez a kis eszköz.  Néhány másodperc alatt megtudhatjuk az eredményt.
Az új terméket az iHealth együttműködésével fejlesztették ki, mely céget már ismerhetünk különböző, az egészségügyhöz kapcsolódó termékeiről. Az iHealth Smart Glucose Meter tulajdonságait ismertetjük alább.

A MiJia iHealth Smart vércukorszintmérő diabéteszesek számára könnyíti meg a napi rutint. Az iHealth Gluco-Smart alkalmazás letöltése után 5 másodpercen belül máris mutatja a glükóz szintjét. Ehhez egyszerűen csatlakoztassa az eszközt az okostelefon jack aljzatába a tápellátáshoz. Ezután – a szokásos “forgatókönyv” – az ujjbegyszúró tollal és az eszközzel értékesített tesztcsíkkal egy csepp vért veszünk az ujjunkról. A készülék néhány másodpercen belül végez az adatok elemzésével.A művelet nem tér el a piacon lévő klasszikus mérőműszerektől; valójában 5 másodperc elegendő ahhoz, hogy elvégezhessük a mérést. Egy csepp vér az ujjbegyből, amelyet a Xiaomi iHealth-be helyezett reaktív szalagra kell rácseppenteni, hogy az eszköz elvégezze a mérést, és szinkronizálja az adatokat a felhőbe. Az alkalmazáson keresztül nemcsak a méréseket rögzítjük, hanem statisztikákat és javaslatokat is kapunk az általunk készített ételekre vonatkozóan. Lehetőség van a barátok és rokonok telefonszámainak rögzítésére, hogy automatikusan jelzést kaphassanak, ha a glükózértékek meghaladják a kritikus határértéket.
Az eredmény megbízható és azonnali. Az alkalmazásnak köszönhetően lesz egy referenciaérték és egy grafikon az eredményekről annak érdekében, hogy pontosan tudjuk követni  cukorbetegség súlyosbodását.

Az alkalmazást kiegészítették a nemzetközi kódexek adatain alapuló algoritmusokkal, amelyek kórházban végzett biokémiai tesztek, a vénás plazma glükóz adatbázisára támaszkodnak. Mindezt a Cypress processzor végzi, amelyet kifejezetten az iHealth vércukorszintmérőhöz fejlesztettek ki, pontos mérési értékeket biztosítva. A Xiaomi iHealth valamivel nagyobb, mint egy egydolláros érme (52 x 30 x 9,5 mm), mindössze 10,3 gramm súlyú, és 2 CR1620 gombelemmel működik. Acryl PMMA anyagból készült, szilikon tok véd a kisebb ütések ellen.

 

Az eszköz számos tanúsítvánnyal rendelkezik, mint például az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (CFDA), az FDA. Valamint a 3 nemzetközi díj birtokosa, például a RedDot, az iF és a CES a kimutatott mérés pontosságáért. A kezdőár Kínában 99 jüan, körülbelül 13 euró (az alapmodell). A tűket és szalagokat később külön is megvásárolhatjuk. Hamarosan (még ebben az évben) elérhető lesz a szokásos viszonteladóknál.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img