Xiaomi Mi TV Stick bemutató 1. rész

5948

Ma végre megérkezett a Xiaomi Mi TV Stick, amit nem olyan rég mutattak be Európában, Mi Smart Band 5 és más izgalmas termék mellett. Sokan reménykedtek, többek között mi is, hogy a kínai termékek lesznek globálosítva de nem így lett. Sem a Mi Band 5, sem a Mi TV Stick nem az lett, amit keleti elvtársak megszerezhetnek maguknak.
A Xiaomi Mi TV Stick kicsit gyengébb lett, mint a kínai 4K-s változata, mert “csak” 1080p, az az FullHD felbontású képet tud kiküldeni, de legalább 60 FPS képsebességgel. A hangjára nem lehetne panasz, de a Dolby és a DTS térhanghoz nem ártana hangszóró is, szóval ha 2 pálcás tévébe dugjuk, ugyan azt a borzasztó hangot kapjuk, mint a sima tévéadásból.

Mivel a Mi Box sorozathoz hasonlóan, a Mi TV Stick is médiafogyasztásra való ketyere, bármilyen HDMI-vel rendelkező tévébe bedugva a fenti képen is látható on-line tartalomszolgáltatókat azonnal elérhetjük és nézhetjük kedvenc filmünket, sorozatunkat, csatornánkat. Természetesen ezeken kívül minden más is beszerezhető a Play áruházból, ami kompatibilis az Android TV-vel. Itt jegyezném meg, hogy nagyon sok minden nem az!

A Mi TV Stick tényleg olyan kicsi, hogy befér a zsebünkben, tatyónkba és bárhova magunkkal vihetjük. E mellé nem kell más, csak WiFi, amin persze net is van, hogy kihasználhassuk a benne rejlő lehetőségeket. Egy dolog viszont marhára hiányzik róla, az pedig az USB aljzat, hogy ha nincs net, akkor pendrive-ról is nézhessünk valami finomat. Bár ha velünk van okostelefonunk, akkor a mobilnetet megosztva máris megoldódott a probléma.

A távirányítója Bluetooth-on keresztül csatlakozik a Stick-hez és mindent kielégítő tudás megvan benne, amire csak szükségünk lehet. A Google Asszisztens segít megkeresni minden infót, amire csak rá tud keresni, Google HUB-on keresztül pedig hanggal vezérelhetjük az otthoni okoscuccokat, lámpákat, kapcsolókat, stb. A távirányítóhoz nincs elem! Szóval vegyetek hozzá 2 db AAA alkáli elemet, vagy akkumulátort.

És jöjjön a vas. Egy az egyban ugyan az van benne, mint a Mi Box S dobozban. 4 magos Cortex-A53 proci és Mali-450 GPU, de nem ugyan azt tudja. Szóval le van butítva, pedig mehetne rajta 4K film is, csak hát az 1 GB memória nem bírná, így ezt nem lehet meghekkelni, teljesen felesleges ezen rugózni. Majd reméljük lesz Mi TV Stick Pro minden tudással felvértezve. 8 GB háttértáron osztozik az Android rendszer és a felhasználó, így max 4,5 Giga marad neked, hogy tárold a cuccaidat. Nincs lehetőség a bővítésre!

De ha nem akarsz, vagy nem tudsz olyan appet beszerezni rá, amin kedvencedet néznéd, akkor a telefonodról átküldheted, hogy a tévén nézd tovább. Már ha engedi az adott app.

Na! Szóval egy szuper cucc, eddig tartott a technikai blabla, hamarosan jövünk a teszttel, az az holnap! Ahh és még egy, videó is készül egy ilyen bemutatóhoz, amit a cikk tetején tudtok megnézni, ha valakinek nem tűnt volna fel. Ha van ötleted, hogy mit nézzünk még meg rajta, akkor Facebook oldalunkon, ehhez a poszthoz szólj hozzá és megnézem!

A Xiaomi Mi TV Sticket a Xiaomishop.hu webáruház biztosította számunkra, köszönjük szépen! Ha meg szeretnéd vásásrolni, akkor ide kattintva már rendelheted is meg raktárról, 2 él garival!