Xiaomi Mi TV 4S 55″ bemutató

0
5711

A Xiaomi tévé sorozatának negyedik generációja, végre olyan szoftveres és hardveres környezetet hozott létre, mely már használható kis hazánkban. No de nem minden, de erre ki is tértem a videóban, de megemlítem itt is később.
Az 55″ méretre esett a választásom, bár a xiaomishop.hu oldaláról egy kisebb, 43″ képátlóval rendelkező Mi TV 4S is megrendelhető. A méreteken kívül a televíziók között szinte elhanyagolható a különbség, a VESA felfogatási méretben és a hangszórókban van.

Csatlakozók terén el van látva rendesen a tévé, 3 HDMI-ből egy ARC, a többi normál, 3 USB 2.0 sebessége pont elég a 4K tartalom adatátvitelére, de gondoltak a régi eszközök felhasználóira is, RCA csatlakozóval analóg forrást is kapunk, nem beszélve az antenna csatlakozóról, mely DVB-T2 és DVB-C MPEG4 kódolású tunerrel látták el, hogy az európai szolgáltatók műsorait is élvezhessük. Tehát, földfelszíni és kábeles digitális csatornák is foghatóak. Ha a műsor hangját külső erősítőn, vagy hangszórón szeretnénk hallgatni, vagy optikai S/PDIF vagy analóg 3,5 mm Jack csatlakozón tudjuk kivinni.

A tévé teljes fém keretet és vázat kapott, így rendkívül stabil és biztos tartást kölcsönöz, lábon és falra felszerelve is. Arról nem is beszélve, hogy exkluzív dizájnt kölcsönöz.

Az 55″ méretű tévé falra rögzítése VESA szabványnak megfelelően 300 x 300 mm furat távolsággal rendelkezik, ugyan úgy, mint a 43″ méretű. Csak a 32″-es 100 x 100 mm, de még nem kapható a shopnál.

 

Az egyetlen különbség a méreten kívül, a hangszóró teljesítménye. Az 55″-esben két darab 10 W teljesítményű dübörög, míg a 43″-esben ez 8 W. A hang valami hihetetlen jó, van basszus, van mély, a beszéd érhető és a hangerő… fantasztikus. Na de senki ne gondolja, hogy egy házimozi rendszer van benne, ez csak két jó minőségű hangszóró.

Szóval ebben a tévében minden van, ami kell! Szép kép, már ha 4K forrást nézünk, jó hang, Android TV, Pachwall, Chromecast, stb. 8 magos procival, 2 GB memória, 8 GB háttértár mindenre IS jó! Nem beszélve az áráról!

Jelenleg a magyar piacon hasonló tudással csak a gyengébb márkák olcsóbbak, az ismertebbek kicsit drágábbak, de persze szoftveres tartalmuk is más, talán kiforrottabb. A Xiaomi TV-je mellett érvelni, ismerve a piacot, nem könnyű, de ez még is csak egy Xiaomi 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ