Xiaomi Mi TV 4A 32″ – Minek HBO Go, Netflix, ha van Kodi?

11236

A legkisebb is számít… Xiaomi. Végre egy belépő szintű, minden high-end tulajdonságot nélkülöző egyszerű tévé került a kezeim közé. Végre nem kell majd azt olvasgatnom a cikk alatt, hogy kicsi, gagyi, nem nyócká, meg 500″ jobb. A Xiaomi Mi TV 4A kérem szépen egy faék egyszerűségű kis tv, kölyköknek mesére, konyhába háttérzajnak, stb., amin remekül a Kodi nevű alkalmazás.

Xiaomi Mi TV 4A
Netflix és HBO Go

Nos, a címben kissé túlzóan lemondtam a HBO Go és Netflix lehetőségéről, mivel majdnem 100%-ban le is kell. Jelen állás azt mutatja, hogy a Netflix sehogy nem működik, az HBO Go nyomokban.

HBO GoXiaomi Mi TV 4A HBO Go hiba

Sajnos sem az internet, sem maga az HBO nem segített, a lejátszás indulásakor fellép 5.1-es hibakód megoldása nem sikerült. Néhány film érdekes módon elindul, akár végig is nézhető, de többségében egyik sem.

HBO GoHBO Go

A Kodi viszont működik!

Bár sokaknak van HBO előfizetésük és joggal lehetnek a Xiaomi-ra mérgesek, ha a jelen eszközén nem, vagy csak korlátozottan használható. Alternatíva ként jön képbe a méltán híres XMBC, vagy ahogy ma hívják, Kodi.

Xiaomi Mi TV 4A Kodi

“A Kodi – régebbi nevén XBMC, amely eredetileg a „Xbox Media Center” rövidítése volt – egy szabad és nyílt forráskódú, cross-platform digitális médialejátszó és HTPC szoftver, melyet úgy alakítottak ki, hogy nappaliban amolyan médialejátszó szerűen, könnyen vezérelhető legyen akár egy távirányítóval is, egy televízión.”

Kodi médiatár

A Kodi a Play áruházból telepíthető, de önmagában csak a helyi média anyag érhető el, ha az be van állítva. Erre is alkalmas, hisz ez a lényege, de nekünk most inkább az online elérhető néznivaló most a lényeg.

Kodi menü

Először is állítsuk magyar nyelvűre a Kodi felületét. A főoldalon lépjünk fel a fogaskerékre, kattintsunk rá és a következő oldalon válasszuk az “Interface” menüpontot.

Kodi beállítások

A bal oldali menüben válasszuk a “Regional” menüpontot és jobb oldalt a “Language” menübe lépjünk be.

Kodi nyelvek

Válasszuk ki a magyar (Hungarian) nyelvet, majd lépjünk vissza az előző oldalra.

Kodi nyelv

Lépjünk le a “Billentyűzetkiosztás” menüre és változtassuk meg a kiosztást magyarra.

Kodi billentyűzetkiosztás

Kodi billentyűzetkiosztás

Figyeljünk oda, hogy az angol QWERTY kiosztást kapcsoljuk ki, mert akkor mind a kettő elérhető lesz, ami tök felesleges. Na akkor jöhet a magyar repo telepítés.

MSREPO
Tartalomfogyasztás Kodi segítségével

Pár egyszerű lépéssel szinte a világ összes filmét, sorozatát, zenéjét elérhetjük. Ehhez szükségünk lesz internetre, pc/laptop, pendrive, némi odafigyelésre. Ha nincs Pendrive, PC, laptop a közelben, a TV-n és Telefonunkon töltsük le a Send files to tv appot, amivel oda-vissza küldhetünk fájlokat. Töltsük le az alábbi fájlt és juttassuk a TV-re:

Kodi kiegészítők telepítése

A beállításokban válasszuk a “Kiegészítők” menüpontot

Kodi kiegészítők telepítése

A következő oldalon a “Telepítés zip fájlból” menüpontot

Kodi kiegészítők telepítése

Kodi kiegészítők telepítése

Vagy, ha nincs erre lehetőségünk, akkor online is fel tudjuk telepíteni a magyar repo-t, a következő módon:

Menjünk a beállításokba (fogaskerék), majd válasszuk ki a Fájlkezelőt.

A fájlkezelőben válasszuk ki a Forrás hozzáadása menüpontot.

A fájlforrás hozzáadása panelen válasszuk ki a <Nincs> feliratot.

Majd a felugró beviteli mezőbe írjuk bele az alábbi címet: https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/
Ha ezzel megvagyunk, nyomjunk az OK gombra

Ha ez megvan, akkor a fájlkezelőben megjelenik a repository.movieshark menü, válasszuk ki

Amint betöltött, máris elérhetővé vált az a bizonyos ZIP fájl, innen már folytathatjuk tovább.

Movieshark repository
Keressük a forrást, hol a fentebb letöltött ZIP fájlt tároljuk, ami jelen esetben a Sony pendrive-on található. Ha megvan, okézd le. A fenti kép alapján ezzel készen is vagyunk.

Kodi kiegészítők

Válasszuk ki a “Telepítés tárolóból” menüpontot.

MSREPO

Majd a “Movieshark repository” menüpontot.

Movieshark

Itt pedig a “Videó kiegészítők” kerüljön kiválasztásra.

Kodi kiegészítők

És itt jön a Kánaán. Megannyi kiegészítő közül válogathatunk, sok-sok online tartalmat érhetünk el ezeken keresztül. Egyet telepítsünk fel lépésről lépésre, pl. Cartoon Shark, ami majd a világ összes rajzfilméhez és sorozatokhoz tesz lehetővé hozzáférést. Kattintsunk rá.

Cartoon Shark

A következő oldalon, ha nincs feltelepítve a kiegészítő, akkor csak egy aktív menü pont van, a “Telepítés”. Kattintsunk rá.

Kodi kiegészítők

A Cartoon Shar működéséhez, egyéb más kiegészítő telepítésére is szükség van, ezeket fel is sorolja nekünk és nem kell külön kézzel telepíteni, automatikusan megcsinálja nekünk. Lépjünk ki jobbra az OK gombra és kattintsunk rá.

Kodi videó kiegészítők

A rendszer egy üzenettel konstatálja, hogy a kiegészítő telepítve van és kitesz elé egy pipát.

Kodi kiegészítők
A telepített kiegészítőket a főmenüben, a “Kiegészítők” almenüben találjuk, innen indíthatjuk el, de a telepített Android appeket is, amit a főrendszerbe, pl. Play áruházból telepítettünk.

Végszó

A Kodi nem csak TV-re, hanem Android dobozra és Mi TV Stickre is telepíthető ugyan így. De mehet telefonra, tabletre, PC-re, laptopra, stb. A Kodi univerzális! Ha kérdésed van, facebookon, fórumban, stb. nyugodtan kérdezz, sokan tudunk válaszolni a kérdésekre.

Jó szórakozást!