Xiaomi Mi Mix 4 – UWB technológia

821
- Hirdetés -

Egy előző cikkünkben tettük közzé a Xiaomi Mi Mix 4 plakátját. Ennek a végén csak egy érdekesség képpen említettem, hogy egy TV is van rajta. Na csak most esett le, hogy miért is van két Xiaomi termék a plakáton.
Nézzük csak meg jobban a képet. A krapek fogja a kezében a telefont, a tévé felé irányítva. Ebben még semmi különleges nincs, valszeg infra van a telefonban. Na de a környezet erre nem ad semmilyen utalást, inkább valami high-tech csoda van a háttérben. Ez pedig nem más, mint UWB!

A Xiaomi már 2020 októberében bemutatta az UWB technológiára épülő okosotthon vezérlését. Az ultraszélessávú UWB, a csatlakozási technológia új generációja, rendkívül pontos helymeghatározással. A Xiaomi UWB technológiáját támogató okostelefon, centiméteres pontossággal képes megtalálni az intelligens eszközöket. Érzékeli a térbeli pozícionálást, akárcsak az emberi szem, és pontosan meg tudja határozni bármely intelligens eszköz helyét a ±3°-os szögmérési pontossággal, hasonlóan a beltéri GPS -hez.

Az okostelefonokhoz és okoseszközökhöz beágyazott UWB chipek és tömbantennák szükségesek ennek eléréséhez. A meglévő keskeny sávú kommunikációs rendszerekkel ellentétben a Xiaomi UWB-je 500 MHz-es, rendkívül széles sávszélességgel büszkélkedhet, amely továbbítja az információkat és javítja a helymeghatározási pontosságot – ezt a technológiát használják a radarokban.

Ezenkívül a Xiaomi UWB technológia kiemelkedő biztonsági teljesítményt mutat az ultra-szélessávú és keskeny impulzusjellemzőknek köszönhetően, ami rendkívül megnehezíti jelzéseit az térben. Ugyanakkor Xiaomi távolsági algoritmussal rendelkezik a nagyobb pontosság érdekében. Ezek a funkciók ötletes gyakorlati alkalmazásokat is lehetővé tesznek. A jövőben, a Xiaomi UWB technológia kiegészíti a Bluetooth-ot és a Wi-Fi-t, hogy kielégítse a felhasználók vezeték nélküli csatlakozási igényeit különböző helyzetekben.
Ez mind szép és jó, már a Xiaomi Mi 10 változatokban is benne van az UWB technológia. A bökkenő az, hogy már kicsit kételkedek, hogy a képen a Mi Mix 4 telefon lenne. Ennyire nem lőnék le a poént, egy ilyen minőségű plakáttal. Nagyon ügy fest, hogy az ott csak egy előző széria a képen és a Mi Mix 4 teljesen máshogy fog kinézni. Erre még van pár napunk, adig reméljük kiszivárog valami még az új Mix telefonról. De kedden minden kiderül!

- Hirdetés -