Xiaomi Mi Mix 4 – legjobb UDC képernyő

692
- Hirdetés -

A képernyő alatti szelfi kamera nem újdonság, sőt, már több cég is kijött vele, csak hát nem a legjobb minőségben. Axon és az OPPO után a Xiaomi is bemutatja saját képernyő alatti kamera technológiáját, ez most a legjobb UDC képernyő a piacon.

https://www.facebook.com/watch/?v=771689856966409
Magáról a technológiáról már korábban írtam pár cikket, melyben kifejtettem a technológia előnyeit és hátrányait. A Xiaomi megoldása már egy éve is olyan minőségű a konkurenciához képest, hogy kiadásra is sor kerülhetett volna. De ami jó, az még nem kerülhet be egy Mix telefonba, ide csak kiváló minőség kerülhet.

Xiaomi Mi Mix 4 UDC képernyő

A lényege, hogy a képernyő azon részén, mely mögött van a szelfi kamera, megfelelő fényt kell áteresztenie, hogy az a kép minőségét ne befolyásolja. Az RGB pixelek méretének csökkentése és a kép készítésekor teljes kikapcsolása a kulcs.

UDC képernyő összehasonlítás

A Xiaomi Mi Mix 4 telefonban, a konkurens készülékeihez képest, sokkal jobb minőségű képernyő teszi ezt lehetővé. Szinte láthatatlan a képernyőn az az apró lyuk, ami a kamerát takarja és legjobb RGB színvisszaadási értéke van.

https://www.facebook.com/hxhuamiujsag/videos/862492051050201/

A legjobban a fenti videó prezentálja, amin a Mi Mix 4 rugalmas kijelzője látható. Jól figyeljétek meg, semmi, de semmi nem látszik a kamera előtti területen, még csak egy halovány foltocska sem. Bár ezt majd a kiadás utáni első tesztek igazolják, vagy cáfolják. De jelenleg ez a legjobb UDC képernyő a világon!

- Hirdetés -