Mióta nem alkalmazza a Xiaomi a kerámia házat? Az első ha jól emlékszem a Xiaomi Mi Mix volt, ami óriási döbbenetet váltott ki a bemutatón, hisz mindenki azt hitte, hogy csak egy koncepció telefon, de aztán bemutatták élőben. Ezután jött ugyebár a Mix 2, majd Mix 2s és közben a más mi sorozat, mint a Mi 5 és Mi 6 is kapott egy szép kerámia hátlapot.
A Mi Mix 2 gyártásánál már jobban ügyeltek a kerámia testre, mert az első Mix-nél a bejelentést követően képtelen voltak annyi kerámia vázat készíteni, mint amennyi megrendelés beérkezett. Azóta a technológiát olyan mértékben fejlesztették, hogy a jövőben nem lesznek problémák és nehézkes előállítási folyamatok.

De miért is érdemes a kerámiát választani a jól bejáratott GG5 üveg helyett? Mert ellenállóbb a karcokra, szebb kinézetre és érintésre, sokkal jobb jeláteresztő képességű, mint az üveg, ráadásul a hőelvezetése is klasszisokkal jobb. De! A legnagyobb hátránya, hogy törik, de nem is kicsit. A másik meg, hogy nehezebb, de ezt nem írnám a számlájára, az a pár gramm ide, vagy oda…

Ma reggel Lei Jun pedig nemes egyszerűséggel kiposztolta, hogy az ő kedvence a Mi Mix 2 unibody kerámia verzió. Ez mit is jelent? Hát hogy a következő Mix telefonnak, az az a Xiaomi Mi Mix 4 házának is annak kell lennie, és pont. De hogy mikor tudunk meg róla többet, az nem derült ki a pár ezer hozzászólásból sem, nem csepegtetnek infót, nincs pletyka, semmi. De mi résen leszünk, bújjuk a kínai netet az infókért, maradjatok velünk!