Múlt héten, a Mi Mix megálmodója, Philippe Starck nyilvánosságra hozott egy koncepció videót a facebook oldalán, amin a Mi Mix 2 hihetetlen dizájnját csodálhattuk meg. A videó hihetetlen népszerű lett, több mint 115 ezer megtekintésen van túl és egyre nagyobb az érdeklődés a teljes képernyős telefonok iránt. Azóta sok minden kiszivárgott, amik részben igazak, részben csak pletykák, de most valami kézzel fogható került ki a netre. A Mi Mix 2 hátlapjáról egy kép.

A kép valódisága nem ellenőrizhető, így csak kétkedéssel fogadjuk, hogy ez a Xiaomi Mi Mix 2 hátlapja lenne. De játszunk el a gondolattal. Ez a hátlap lehet egy phableté, sőt a Mi Mix 2 telefoné is, mert nagyon hasonlít az elődjéhez. A két egymás alatti nyílás a kamera és az ujjlenyomatnak, mellette egy hosszabb, dupla vakunak a helye. De ha a Mix 2 dupla kamerás lesz, akkor az alsó nem lehet az ujjlenyomat olvasó. Akkor az hol lesz? Netán megoldották a képernyőbe integrálást? Vagy nem lesz benne, hanem helyette a 3D arcfelismerés gátolja meg a behatolást a telefonba? Ezt a képről nem tudjuk megállapítani, így csak találgatunk.

A kép alapján, a hátlap fényes fehér, amiről arra lehet következtetni, hogy kerámiából készült. De az USB csatlakozó két oldalán lévő csavar helyek meg épp ellentmondanak ennek, mert a kettő együtt nem megoldható, ráadásul a Mix-en sem volt. Ha ott a csavar helye, akkor vagy műanyag, ami kizárt, hogy a Mix 2-é legyen, vagy fém. Olyan pletykák viszont keringenek, hogy a Mix 2-ben kevert anyaghasználat lesz. Ez viszont kellő képen hátráltatni fogja a gyártást.