Lei Jun, a Xiaomi vezére kategorikusan kijelentette, hogy idén már nincs terven a nagy képernyős telefon széria folytatására, sem a Mi Max 4, sem a Mi Note 4 nem fog midén megjelenni.
Jun felvázolta továbbá a két márka elképzeléseit és piaci helyzetét, amellett, hogy bejelentette, a Max és Note sorozat leállítását. A magyarázat valószínűleg nagyon egyszerű, miszerint nagy képernyős, olcsó, nagy akkus (lapá) telefonnak már nincs kereslete és a jelenlegi Mi 9 sorozat teljes képernyőjével hasonló élményt nyújt, de ugye az aksiidő kissé le van maradva. A Mi Note teljesen felejtős, már nincs különbség a jelenlegi csúcskategóriához képest. Na de erről kérdezték a Redmi vezetőjét, Lu Weibing-et.

Weibing is kapott jó néhány kérdést a Jun bejelentése alapján és a válasz kérdéseiből talán sejthető, hogy a Redmi átveszi az igen nagy képernyős telefon vonalat. De még ebből nem szabad meddő következtetéseket levonni, idén már ne várjuk a Redmi Max megjelenését. Weibing bejegyzése alá közel 3.000 válasz érkezett, az ellenzők és támogatóktól egyaránt, javaslatokkal a nagy Redmi telefonhoz és persze ellenérvekkel, hogy miért nem érdemes folytatni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ