Xiaomi Mi A2 (Mi6X) koncepció, ahogy a rajongók elképzelik

2437
- Hirdetés -

“Az egész, az óvszer gyárral kezdődött” – Ford Fairlane kalandjai

Nem, esetünkben az Mi4 volt az első telefon, amit egy egyszerűbb kivitelt, az Mi4c követte. Ez után jött az Mi5, ami már több utódot kapott, mint az Mi5s, Mi5s Plus és Mi5X. Ugye itt mutatkozott be a Xiaomi első processzora a Surge S1 és csak a kínai piacra szánták. Ellenben ennek az ikertestvérét hamarosan piacra is dobták, mint az Android One részeként, a Xiaomi Mi A1-et.

Azóta jó pár pletyka látott napvilágot egy bizonyos Xiaomi Mi6X telefonról, ezzel együtt a cég új processzoráról, a Surge S2-ról. Az Mi6X esetében is számítani lehet arra, hogy a kínai piaci bevezetés után jöhet annak nemzetközi verziója a Xiaomi Mi A2. A Tech Configurations csapata egy remek koncepció telefont hoztak össze a napvilágot látott pletykák alapján és elmondhatom, hogy ez remek utódja lenne az Mi A1-nek.

A Xiaomi Mi A2 természetesen a 2018-as trendnek megfelelően (nem mindenki örömére) teljes képernyős lesz, 18:9-es képaránnyal, FHD+ felbontással és jóval vékonyabb kávával alul és felül mint az Mi A1. A felső sávba viszont a nem rég bemutatott Redmi Note 5 Pro telefonból megismert 20MP szelfi kamera került, mely mellé LED vaku párosul. A tudása is megegyezik, Smart Beauty 4.0 és f/2.2 rekesznyílással rendelkezik.

A hátsó kamera elrendezést is örökölte, dupla kamera közt a vakuval. 12+5MP páros f/2.2 PDAF és elektronikus képstabilizátorral, Bokeh effekttel. Az ujjlenyomat olvasó a szokásos helyen hátul, középen, az antenna sávja elég vékony lett a telefon tetején.

Az Mi A2 képernyője mint fentebb írtam, 18:9 képarányú és FHD+ felbontású és 5,99″ átmérőjű.

A telefon alján nem a szokásos szimmetrikus elrendezés van, alulra került a 3,5-es Jack fülhallgató aljzat, ez került balra, mellette a a fő mikrofon, középen az USB-C csatlakozó és jobb oldalt a hangszóró.

Az Mi A2 telefont három színben álmodták meg, szürke, piros és fekete.

Az eddigi pletykák szerint az Mi6X az új Xiaomi processzorral, a Surge S2-vel érkezik, de ugyan csak a kínai piacra szánják. Az Mi A2 várhatóan Snapdragon 625 vagy újabb 636-os processzorral lesz felvértezve, bár az ár érzékenység miatt inkább az olcsóbb megoldást preferálják. A RAM/ROM páros a megszokott, ám a kornak megfelelő 4/32 és 6/64 GB alakulhat, bár elférne nagyobb háttértár is. Nagyon várós!

- Hirdetés -