Júliusban megjelent a Mi A3, mely sokak számára csalódást okozott, annak ellenére, hogy nem volt az egy rossz telefon, csupán rendelkezett néhány kinek apró, kinek hatalmas hiányossággal. 

A Mi A3 ellentétben az akkori feltételezésekkel nem a Xiaomi CC9, hanem annak “e” változata lett, globálosítva, Android One-nal, mely a kedvezőbb árért cserébe kompromisszumokkal járt.

A kijelző felbontása a korábbi modellhez képest kisebb lett, mely elbizonytalanította a készülékkel szemezgetőket. Szó szerint. A számok bár fontosak, nem feltétlenül mindenkinek gond a HD-s AMOLED panel, viszont tagadhatatlan, hogy lehetett volna FHD+ is, ha már korábban volt rá példa a Mi A szériában, sőt, csak erre volt példa.
Az augusztus közepén megjelent hírek akkor még azt mondták, van esély egy Pro változatra is, ami végre tényleg a Xiaomi CC9 lesz, MIUI helyett Android One-nal. De nem így lett. Telt-múlt az idő, szeptemberben jártunk, mikor bejelentették: A Mi 9 család újabb taggal bővül, a Mi 9 Lite-tal, mely egy az egyben a Xiaomi CC9 “háziasított” kiadása.

A Mi A3 teszt végén azt mondtam, érdemes várni, ugyanis, ha mégis megérkezik a CC9 Európába, akkor talán a tökéletes felső középkategóriás készülék lehet.

Az lett? Erre még nem kapunk választ, viszont most, hogy mindenki up-to-date a Xiaomi történelemmel kapcsolatban, szerintem kezdjük el ezt a rövid bemutatót!

 

A Mi 9 Lite doboza fehér színű, elől képet kapunk a készülék kinézetéről, bár első ránézésre nem derül ki, hogy milyen színű modell lapul a dobozban. Ha ezt anélkül szeretnénk megtudni, hogy kinyitnánk, erre vonatkozó információkat is találunk a doboz alján, ezúttal a hátoldal helyett ugyanis ide kerültek az információk. A doboz felső részében a telefonon kívül a felhasználói kézikönyvet, a garanciajegyet, egy áttetsző szilikon tokot, valamint a SIM tűt találjuk, ezalatt pedig egy USB Type-C adat és töltőkábel, valamint végre egy Qualcomm Quick Charge 3-as gyorstöltőt! Igen, gyárilag tartozék a 18 wattos gyorstöltő is!

Hozzám az “Aurora Blue” nevezetű variáns érkezett tesztelésre, emellett pedig kapható fehér és szürke színekben is. Az előlapon egy 1080×2340 pixel felbontású, 6,39″-es Super AMOLED panel foglal helyet, ebben pedig a csepp alakú bevágásban az előlapi kamera, felette a beszédhangszóró, valamint a fény és közelség érzékelő található. Jobb oldalon a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok, míg bal oldalon a SIM tálca helyezkedik el. 

A készülék alján, bal oldalon a mikrofon, jobb oldalon a hangszóró, a kettő között pedig az USB Type-C csatlakozó található. Felül, jobb oldalon egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó, mellette a másodlagos mikrofon, valamint az infra port kapott helyet.

A hátlapon kezdődnek az izgalmak, ugyanis amellett, hogy egy tripla kamerás rendszert kapunk, a Xiaomi logó meglepetést tartogat számunkra, VILÁGÍT! Tulajdonképpen egy elég érdekes megoldásról van szó, hogy mennyi értelme van, mindenki döntse el maga. Szerintem jó, hogy van értesítési led, ami színes, de nem a legjobb helyen, meg kell hagyni. Sokkal hatékonyabb “effektet” produkál a zseblámpa a szilikon tokkal karöltve, mint a világító logó. A hátlap jobb oldalán piktogramokat, valamint a “Designed by Xiaomi” feliratot találjuk még.

Így néz ki tehát a Mi 9 Lite, kívülről. A teszt elkezdődött, hamarosan érkezem a részletes beszámolóval, addig is: Ti mire vagytok kíváncsiak a telefonnal kapcsolatban? Kérdéseiteket várom itt, vagy a Facebook bejegyzés alatti komment szekcióban, a tesztben pedig igyekszem ezekre választ adni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ