Xiaomi Mi 8 Lite kernel forrás elérhető a Githubon

1951
- Hirdetés -
()

Biztos vagytok páran, akik csak érdeklődéssel néztek a címre: Mi a fene az a kernel… joggal. Mivel az Android is Unix/Linux alapú, így a rendszer magját, vagyis kernelt tartalmaz. A kernelről többet olvashatsz a Wikipédián.

A MIUI részleges forráskódja megtalálható a Githubon, de többnyire régi, vagy csak részleteket adtak meg, ami a jogilag megkövetelhető, mivel a MIUI Android alapú és nyílt forráskód licencet Kínában nem örökli… ez egy nehéz jogi kérdés. Na de minden telefon saját rendszermaggal, vagy kernellel rendelkezik, melyre épül a többi szoftver réteg. Ennek segítségével lehet a szoftver és hardver között kapcsolat, így amíg ezt nem teszik publikussá, csak a Xiaomi tud olyan oprendszert írni a telefonhoz, amiben minden funkció működik. Addig csak felületi átíratokat és egyéb módosításokat tudnak eszközölni, mint pl. a MIUIHU vagy xiaomi.eu.

A publikus kernel segítségével az ügyes programozók nekikezdhetnek az alternatív Android rendszerek megírásának, mint az AOSP, vagy bármilyen másik disztribúció, ami az alap android rendszerre alapul. Miért is jó ez nektek? Hát ha MIUI rajongók vagytok, akkor nem foglalkoztok vele, de ha a csupasz droid jobban tetszik, akkor majd kipróbálható.

Akit érdekel, vagy kíváncsi a Xiaomi Mi 8 Lite kernelének forrására, az megtalálja a Githubon. Amint elkezdődik a fejlesztés, XDA fórumán megtaláljátok az alternatív operációs rendszereket.

 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -