KezdőlapKiemelt hírekXiaomi Mi 8 - Beszélő és éneklő Mitu animojival

Xiaomi Mi 8 – Beszélő és éneklő Mitu animojival

A cikk írásának pillanatában csupán szűk 3 nap maradt a május 31-én megrendezendő Xiaomi bemutatóig. Már biztosan bemutatkozik a MIUI 10-es verzió, a Mi 8, és a Mi Band 3 a mai napon kapott megerősítést.
Az elmúlt napokban hivatalos poszterek segítségével, burkoltan publikált a gyártó adatokat a közelgő termékekről, funkciókról, specifikációkról.
Tudjuk, hogy legalább 2 telefon bejelentése várható, valamint a Mi 8 kapcsán borítékolható a 3D arcfelismerés, melyet a gyártó először az Androidos mezőnyben, hardveresen támogat. Azaz az iPhone X-en kívül itt valóban az SD845-nek, és több kamerának/érzékelőnek köszönhetően tényleges 3D arcleképzést hajt végre a telefon, nem szimpla szoftveres bohóckodással igyekszik utánozni az Apple-t. Az olcsóbb Redmi széria ez utóbbit használja a saját AI rendszerükkel párosítva. Nem rossz, de azért a Mi 8 esetén debütáló sokkal biztonságosabb, és gyorsabb lesz.
Ha már 3D arc-szkennelés, akkor bizony itt is kihasználja a Xiaomi a szórakozás faktort, és animált emojikkal kedveskedik, az arra potenciálisan vevő felhasználói rétegnek.
A plakátokon kívül a Xiaomi egy promó videofelvételt is kiadott. Ezen klasszikus MIUI csengőhangra négy Animoji énekel. A Xiaomi a kakit viszont Mitu-ra cserélte, ami sokkal szórakoztatóbb, pláne a MIUI rajongóknak. A videóban láthatunk még pandát, rókát, és malacot is. Ezekből arra következtethetünk, hogy a Xiaomi is kiaknázza a technológia minden képességét, és az AI, AR funkciókon kívül az arcmimikát is utánozni képes 3D-s animációkat is küldhetünk üzenetben, akár az iPhone X esetén (de említhetjük a Samsung saját megoldását is).

Még mindig nincs hivatalos megerősítés, hogy a Xiaomi Mi 8 valóban hátsó ujjlenyomat- szkenner nélkül érkezhet. A kijelzőbe épített technológia tényleges alkalmazásáról eddig csak spekulációk voltak. Vajon mégis marad a hátlapi ujjlenyomat-szkenner, vagy csupán a 3D arcfeloldást használják? Esetleg mindkettőre számíthatunk? Vagy egy modell megkap mindent, a másik (Mi 7) csak az egyiket? A válasz 3 nap múlva érkezik, esetleg a következő két plakát egyikén.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img