Xiaomi Mi 7 pletyka: 2018-ban 6″ OLED kijelzővel, és SD845-el jöhet az aktuális zászlóshajó?

793
- Hirdetés -
()

A Xiaomi jelenlegi zászlóshajója, a Mi 6 idén áprilisban jelent meg. Csupán 6 hónappal a debütálását követően máris pletykák keringenek az utódról, a Mi7 specifikációjáról.

Egy iparági bennfentes felfedte a Weibo-nak, hogy – követve az elmúlt 2 év trendjét – a Mi 7 is az aktuális legerősebb, Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet fogja megkapni.
Felröppentek hírek pár hete, hogy a Samsung próbálja exkluzív partnerségét jövőre is fenntartani, azaz kizárólag ők kapnának első körben ebből a processzorból. A Qualcomm emiatt is kapott egy elmarasztalást, és perek sora várhat rá a következő időszakban.

Amit a Snapdragon 845-ről pletykálnak:
– 7nm-es gyártástechnológia
– TSMC-vek közös fejlesztés (utoljára a SD810 gyártásnál működtek együtt)
(a korábbi Snapdragon 820/821/835-ös verziók 14nm és 10nm FinFET node-ot használtak.)

Második opció, hogy a Snapdragon 845 még mindig 10nm node-ot használ, de magasabb frekvencián.
Az aktuális chipek heterogén architektúrát használnak, ami azt jelenti, hogy egy chip különböző chipekből áll, beleértve a CPU-t, a GPU-t, a memóriavezérlőket, a speciális video- és audio chipeket (DSP) stb. A CPU maga nagyobb és kisebb magokból áll. A nagyok magasabb frekvencián működnek, míg a kisebb magok alacsonyabb frekvencián. A Qualcomm Snapdragon 835 4xKryo 280 + 4xA53 maggal rendelkezik. Ami az SND845-t illeti, pletykák szerint ez a chip az A75- tel és az A55- tel kerül gyártásba. Így ugyanazon a 10nm-es gyártástechnológián futtathatók, de gyorsabb és egyenletesebb teljesítményt biztosítanak kisebb energiafogyasztás mellett. Még a Kirin 970 sem rendelkezik ilyen konfigurációval. A Huawei jelenlegi csúcsprocesszora 4xA73 (@ 2,4 GHz-es) + 4xA53 (@ 1,8 GHz-es) magokkal rendelkezik.
Ha ez megvalósul, a Qualcomm ismét beelőzheti a Huawei-t.

Végezetül nem árt tudni, hogy a Snapdragon 845 lehet az egyetlen olyan chip, amely képes a biztonságos 3D arcfelismerésre.

Kijelző-technológia téren változás várható. Rebesgetik, hogy a Samsung OLED (Amoled) 6”-es kijelzőit szerelnék a Mi 7-be. Mivel manapság OLED panelt gyártani már nem kuriózum, több esetleges partner is felmerülhet beszállítóként (többek között az LG, Sharp, BOE Display, MicroOLED, AU Optronics, JDI…)

Ami a Xiaomi Mi 7 kiadási dátumát illeti, a következő év első negyedében kerülhet bemutatásra.
(A Mi 6-hoz hasonlóan a Xiaomi Mi 5 már áprilisban is értékesítésre került.)
A Mi 7 azonban 2018 januárja és március között érkezhet. A többi 2018-as zászlóshajó, mint például a Samsung Galaxy S9 és az LG G7 debütálása is korábban várható.

Memóriából várható a 6 – 8 GB RAM-os, a háttértár méretéhez, valamint a hátlapi anyagminőséghez igazítva. Marad a Mi 6 kettős kamerarendszere, amely széles látószögű objektívvel és teleobjektívvel rendelkezik. A Mi 7-ben ugyanolyan elrendezést alkalmazhatnak.
A Xiaomi várhatóan folytatni fogja a Mi 7 esetében is az üveg és kerámia hátlap használatát.

Mint már említettem, a Mi 7 hatalmas kijelzővel érkezhet. A jelenlegi trend szerint teljes képernyős megjelenítéssel, a front részen (különálló) ujjlenyomat-olvasó nélkül. Amennyiben a technológia már lehetővé teszi 2018-ban, megvalósulhat a panelba ágyazott biometrikus azonosítás is. (2017-ben szerette volna használni a Samsung a Note 8, az Apple pedig az iPhone 8 esetén. Egyelőre a fennálló problémák miatt ezt idén még nem használják)

A Xiaomi Mi 6 és Mi 5 is 5.15”-es kijelzővel rendelkezik, a régebbi Xiaomi Mi 4 és Mi 3 okostelefonok pedig 5 hüvelykes kijelzővel. Mivel a zászlóshajók kijelzője minden évben növekszik, várhatóan a Mi 7 sem marad ki ebből a trendből. Természetesen a képarány ennek megfelelően 18:9-re módosul. Ezzel az aránnyal várhatóan a MIX 2 lesz az első Xiaomi készülék.

Nos, úgy tűnik, nem teljesen légből kapott, hogy a Mi 7 a Qualcomm Snapdragon 845 processzorral kerül forgalomba.

Egyelőre várjuk meg a következő Xiaomi Mi MIX 2 és Mi Note 3 érkezését, aztán azok alapján már reálisabban következtethető a jövőre megjelenő Xiaomi Mi 7 paramétere.

További információk a közelgő Xiaomi Mi 7-ről az elkövetkező hónapokban várhatóak.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -