A Xiaomi Mi 6 a márka utolsó nem kis kávával debütált flasgshipje, kis mérete és hagyományos kinézete miatt pedig a mai napig sokan szeretik. A Mi 6-nak volt egy kis-nagy tesója a Mi Note 3. Azért a furcsa kifejezés, mert, bár méretre nagyobb volt, de, míg a Mi 6-ban az akkori csúcs Qualcomm, a Snapdragon 835 volt, a Mi Note 3-ban egy felső-középkategóriás Snapdragon 660.

Az előd modellnek Plus verziója volt, az utód modelleknek Pro verziói, ellenben a Mi 6-nak nem volt egyik sem. Illetve volt, csak a tervezőasztalon maradt.

A minap egy kínai blogger osztott meg néhány képet a végül soha ki nem adott Mi 6 Pro-ról. A képeken tehát egy prototípust láthatunk.

A készülék az Achilles kódnévre hallgatott volna, és 2017 februárja körül adták volna ki. A benne lévő processzor a már elmített Snapdragon 660, az operációs rendszer MIUI 8, Android 7.1.1 alapokon. A kijelző egy hajlított 5,5 inches Samsung AMOLED panel. Az ujjlenyomatolvasó az előlapon található, a hátlapon 2 kamera foglal helyet. Az akku elvileg 4000 mAh-s, QC3 támogatással.

No, de tulajdonképpen mi ez, és miért nem adták ki?

Ez a Mi Note 2 és a Mi 6 szerelemgyereke. Az előlap egyértelműen a Mi Note 2-re, míg a hátlap egyértelműen a Mi 6-ra hasonlít, annyi kivétellel, hogy horizontális helyett vertikális a kamerák elrendezése. Nehéz megmondani, hogy vajon miért nem adták ki. Én azt sejtem, hogy a Mi Note 2 hajlított kijelzője akkor, 2017-ben nem jött be a felhasználóknak, a Xiaomi éppen ezért inkább maradt a hagyományos egyenes kijelzőknél egészen 2019-ig, amikor a Mi Note 10 személyében újra bepróbálkozott a koncepcióval. Úgy tűnik, hogy addigra bevált a dizájn, mert a Mi 10 széria több tagja is hajlított kijelzővel jelent meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ