KezdőlapHírekXiaomi Mi 11 - Jerry megkínozta és szétszedte

Xiaomi Mi 11 – Jerry megkínozta és szétszedte

A Xiaomi Mi 11 már 2020 decembere óta kapható Kínában, de a globális piac még mindig várja a megjelenést. Bár már mi kezünkbe vehettük, amit itt meg is nézhettek, de tesztre még nem volt alkalmunk. Jerry Rig nevével elég gyakran találkozhatunk, ő az a kopasz pasi, aki a legújabb telefonokat teszteli karc és törésre, de szét is szedi őket.
A Mi 11 a legújabb Gorilla Glass Victus üveggel rendelkezik elől és hátul. Az jobban bírja a karcokat és a törést, mint elődje a 6-os. A Mosh-féle keménységi skálán a 6-osnál kezdődtek megjelenni a karcok, a 7-esnél már elég szép kanyonokat karcolt bele. A kijelző ujjlenyomat felületét jól összekarcolva sem annyira vészes a leolvasás eredményessége, bár az ujját elnézve nem is csoda.

Az alumínium keret festése szépen lejött egy kis kaparásra, de ez, minden minden napos használat mellett elő sem fordulhat. A kamera lencséket védő üveg is jól szerepelt, nem karcolódott meg, így ez sem fog minket a kimagasló képek készítésében. A hajlításra meg fittyent hányva nem adta meg magát, nem deformálódott, így farzsebben hordva sem fog meghajlani, ha leülünk. Nagyon jól szerepelt!!!
A Xiaomi Mi 11 szétszedése már nem akkora feladat, Jerry-nek ez sem okoz gondot. Bár ahogy beljebb jut, látszik, hogy gondoltak a szervizelésre, az akkumulátornak külön fület adtak, a könnyebb kivételhez. Ha jól megfigyeljük, minden csatlakozó és nyílás nagyon sűrű fémszövettel védik a por és víz ellen, körbe gumi szigeteléssel.

A kamera modul kivétele után jól láthatjuk a fő kamera modul optikájának mozgását, na ez szokott zörögni a telefonokban. A harman/kardon hangszóró brutál nagy, kell is, hogy olyan jól szóljon, mint az a videóban is konstatáltunk. Még mindig rácsodálkozok, hogy egy ilyen apró alaplapon mekkora teljesítmény foglal helyet, lassan egy PC számítási képességével, vagy már annál is jobbal.

Köszönjük Jerry-nek, hogy ismét meggyötört egy Xiaomi telefont, bár nem boldogan néztük végig a Mi 11 haláltusáját, de ez is közelebb vitt ahhoz a felismeréshez, hogy a Xiaomi igen is csúcstelefonokat készít.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek