Lassan időszerű a Xiaomi újabb zászlóshajójának eljövetele, ami minden évben nagy várakozás előz meg. Vagy nem. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de most nem érzem, hogy valami nagy dobásra készülnek.
A Xiaomi Mi 10 már a szokásos helyeken is felbukkant, szóval biztos vagyunk benne, hogy februárban be is mutatják. Első körben a TENAA oldalán bukkant fel, amiből sok minden nem derül ki, csak hogy 5G képes lesz, ráadásul duplán, NSA + SA. Ebből következik a processzor típusa, ami több mint valószínű, hogy az az új Qualcomm Snapdragon 865 lesz.

A másik kötelező kört az Orosz EGK oldalán futotta, amiből az következik, hogy Globális megjelenésre számíthatunk. Más adat a telefonról nem derült ki.

Ezzel együtt egy másik rejtélyes telefon is bekerült az EEC oldalára, amiről még fogalmunk sincs mi lehet, de ha tippelnem kellene, akkor ez a Xiaomi Mi 10 Pro lesz.

Nem rég szivárgott ki a fenti kép, persze most is kaputelefonnal fényképezték, ahogy szokott lenni. A képről már elég sok minden kiderül, hajlított szélek, mint a Mi Note 10 esetén, kivágott képernyőben a szelfi kamera, mint a Redmi K30-ban (bár ott jobb oldalt van és kettő) és valószínűleg 2K kijelző (ez már csak pletyka).

Az hagyján, hogy valaki lefotózta, még egy gyári, rendelt kép is kikerült a netre, ami teljes mértékben alátámasztja a fenti megállapításokat. Ezen felül kicsit az alja is látszik, ahol nincs Jack csatlakozó, vagy felül van, vagy nincs.

Na és itt a következő, már normális minőségű kép a Xiaomi Mi 10 telefonról. Még mindig csak elölről látható, szóval megint nem tudtunk meg róla többet, mint eddig. Kivéve a színét, bár az is érdekes, mivel az alján bordó, a tetején pedig kékes. Az durva kombináció lenne…

Wang Teng Thomas, a Xiaomi termékmenedzsere, Weibon árult el némi infót a telefonok megjelenéséről és áráról. Megjelenését a kínai tavaszi fesztivál utánra datálja, ami leghamarabb január 25. lehet, de a Samsung februáriu bemutatója előtt. A Xiaomi Mi 10 és Pro verzió árát 3.500 (~150.000 Ft) és 5.000 (~217.000 Ft) Jüan körül lőtte be, a nagy különbséget többnyire a kijelző fogja kitenni, mivel a sima 90 Hz-es AMOLED, míg a Pro 120 Hz-es kijelzőt fog tartalmazni. Emellett a kamerák is különbözőek lesznek, míg a simában 64 MP Sony szenzor lesz, addig a Pro-ban 108 MP. Persze ezek mellett lesz teleobjektív, ultra széles és mélységérzékelő. Makró lencséről nincs pletyka.

Amint többet tudunk, azonnal jövünk a részletekkel!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ