Lin Bin, a Xiaomi társalapítója, a Xiaomi Csoport alelnöke és a mobiltelefon osztály elnöke, a Snapdragon technológiai csúcstalálkozón korábban bejelentette, hogy a Xiaomi Mi 10, 2020-ban először mutatja be, a Snapdragon 865 zászlóshajó platformját.

Január 22-én Lei Jun, a Xiaomi alapítója, a Xiaomi Group elnöke és vezérigazgatója, elfogadott egy interjút a Qualcommmal. Lei Jun ezen az interjún erősítette meg, hogy a Xiaomi ez év első negyedévében kiadja a tizedik évfordulóján a Xiaomi Mi 10-et, amely a Snapdragon 865 zászlóshajó platformját fogja tartalmazni.

Lei Jun prezentálta, hogy a Xiaomi és a Qualcomm közötti együttműködés áttekintésekor kiderült, hogy a Xiaomi korábbi mobiltelefon sorozatai mind a Snapdragon zászlóshajói platformot alkalmazták, az utóbbi években pedig a Xiaomi indította el a Snapdragon legfontosabb termékeit.
Például a Xiaomi Mi MIX 2S a Snapdragon 845-öt, a Xiaomi Mi 9 a Snapdragon 855-öt, a Xiaomi Mi 10 pedig a Snapdragon 865-öt, és a Redmi K30 5G a Snapdragon 765G procit debütálta. A Qualcomm és a Xiaomi a legfontosabb partnerek, és mára a mobiltelefon értékesítések meghaladták a 427 millió egységet.

Lei Jun hangsúlyozta, hogy Kína hivatalosan is belépett az 5G kereskedelmi felhasználásba, a Xiaomi 2020-ban legalább 10 5G-os mobiltelefont fog kiadni. Remélhetőleg a Xiaomi által az 5G iparban tett erőfeszítések révén, az 5G szolgáltatás és az 5G mobiltelefonok ára 2020-ban meg fog felelni a fogyasztói elvárásoknak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ