Nem is kellett sokat várni, hogy a hétfőn bemutatandó Xiaomi Mi 10 Youth Edition 5G specifikációja kiszivárogjon a bemutatás előtt. Bár mindent még most sem tudunk, de kulcsfontosságú adatokhoz jutottunk.
A telefont már rengeteg renderelt képen láthattuk már, csak a képernyőjét nem. A kamera rendszerrel már megismerkedtünk, képességeinek újdonságait előző cikkünkben mutattuk be. A TENAA oldalára feltett adatok és képek mindent igazolnak, amit eddig csak sejtettünk, de most már biztos infókkal tudunk szolgálni.

A frekvenciákból természetesen hiányozni fog a B20/800 MHz, mert a Youth Edition kínai belpiacos verzió lesz, de a globális kiadás, a Lite, már tartalmazni fogja. Már ha igazak a pletykák és tényleg itthon is találkozhatunk vele. Mérete pontosan 164.01 x 72.77 x 98 mm lesz, bár a promó képeket 8 mm-t emlegetnek kamerával együtt, a házra pedig 7.88 mm-t írnak. Érdekes… 192 g súlya viszont eléggé varázslatos, a mostani telefonok és a tavalyi között is szép számmal volt megtalálható 200 g feletti is. Képernyője AMOLED FHD+, 2.400 x 1.080 pixel felbontású, 6.57″ képátlóval. Az akkumulátora 4060 mAh, mely talán minden napos használatra pont elegendő lesz, de ha a kamera képességeket számba vesszük, akkor lehet kevés lesz. De ha mégis hamar lemerülne, 22.5 W gyors töltést támogat és pikk-pakk visszakapjuk a telónkat.

Processzor típusa még ismeretlen, de 2.4 GHz sebességgel jelenleg egy Qualcomm SoC van, mégpedig a Qualcomm Snapdragon 765G, ami 5G képes. Szóval a középmezőny legerősebb vasát kapjuk. Memóriában 4/6/8 GB méreteket kapunk, háttértárban sem lesz hiányunk, 64/128/256 GB áll majd rendelkezésünkre. Android 10 alapú MIUI 12 rendszerrel fog debütálni, ami nagyon fontos, hisz a MIUI 12 ebben a telefonban fog először bemutatkozni, hétfőn ezen fogjuk megismerni az új funkciókat. Kamera felbontásokat sem kaptunk még meg mindent, de annyi kiderült, hogy a fő hátsó kamera 48 MP lesz, a szelfi kamera pedig 16 MP. Nem lesz benne FM rádió, ha valaki hiányolná. A belső háttértárat sajnos nem lehet majd bővíteni, mint minden Mi sorozatnál, de legalább van lehetőség a választásra bőven. Érzékelők/szenzorok: G szenzor, távolságérzékelő, fényérzékelő, képernyő alatti ujjlenyomat olvasó.

Na, lassan, de biztosan csepegnek az infók, de még most sem tudunk mindent. De már nem kell sokáig várni, mert hétfőn, 2020.04.27-én mindent IS megtudunk róla!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ