Xiaomi LEX – Mi MIX 3 és Mi Note 4?

2833
- Hirdetés -

2018 ősze már elkezdődött, de a várva várt Xiaomi bemutatóról még semmi konkrét információ nem szivárgott ki. Egészen egy héttel ezelőttig, amikor kikerült egy félreérthetetlen plakát egy “3”-as számmal. Azóta több fotó, egy dedikált AI gomb alkalmazásának lehetősége, és a kódnév, a ” LEX” is ismert. A Mi MIX 3-tól nagyon sokat várunk, hiszen a tavasszal bemutatott Mi MIX 2s bár remek készülék, már nem akkora szenzáció, mint a legelső MIX volt.

2018 a notch éve. Alig tudnánk 1-2 gyártót említeni, aki ne próbálkozott volna az iPhone X szenzorszigetes megoldásával, melynek a többség esetén semmi értelme. A Xiaomi az Mi 8 széria esetén ezt hasznosan használta, ám a Redmi szériában is megjelenő megoldás már nem annyira praktikus, inkább elvárás az ázsiai piacon.

Szerencsére az eddigi kémfotók alapján a harmadik generációs MIX esetén sem kell tartanunk eme megosztó dizájnelem használatától, inkább még nagyobb hasznos felületet kapunk majd a pénzünkért.
Már láthattuk az idei Redmi irányvonalat, és elindult a gyártó indiai almárkája a Poco. A Poco F1 igen népszerű lett hazánkban is, mely érthető, hiszen ilyen áron még csak hasonló hardveres ellenfelet sem találunk.

De most emlékezzünk meg a Mi Note szériáról!

A Xiaomi prémium minőségű, nagyobb kijelzővel rendelkező Mi Note szériája sosem lett népszerű hazájában, már a gyártó sem erőltette a fejlesztést az elmúlt 2 évben. Ezt leginkább a harmadik generáció esetén láthattuk. Míg a Mi Note 2 az akkori Samsung EDGE kijelzős megoldását használta egy akkori csúcs processzorral, addig a 2017-es Mi Note 3 egy gyengébb hardverrel, és nagyobb kijelzővel rendelkező Mi 6 volt csupán.

Bevallom őszintén, én elengedtem a nyáron a szériát, nem bíztam a folytatásban. Ahogy beköszöntött az ősz, már létjogosultságát sem láttam, hiszen az idei Mi 8 már lényegesen nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint a tavalyi Mi Note 3. Ott a Mi Max 3 is, akinek igazán nagy kijelzőre van szüksége, és megelégszik egy közepes SoC-vel. De említhetném az Mi 6X-et is, ami az Mi Note 3 processzorát kapta (Snapdragon 660), nagyobb kijelzővel (6.99″), igaz B20 itt sincs.

Mai friss hír, hogy talán mégis lesz Mi Note 4.
A plakát szövege szerint ” a nevem Mi Note 4, nem LEX”

Így amit eddig a Mi MIX 3 specifikációjának hittünk, az valójában a Mi Note 4-ben debütálhat majd. Ez pedig a dedikált AI gomb. Az alábbi plakát színvilága (egy aurora fotó) alapján pedig sejthető, hogy a Mi 8 Lite és Mi 8 Pro után a Mi Note 4 is speciális hátlap festést kaphat, mely a mikrokristályoknak köszönhetően színátmenetes lesz.

Xiaomi Mi Mix 3

Mit tud majd a Mi Mix 3?

A poszter szerint a Mi MIX 3 Nanjingben, Jiangsu tartományban mutatkozik. A Mi MIX 3 slide mechanikájú hátlappal rendelkezik, Snapdragon 845 processzorral, és keret nélküli kijelzővel. Vajon a Mi MIX 3, és a Mi Note 4 is megkapja a dedikált AI gombot a saját asszisztenséhez? Tényleg lesz Mi Note 4?

Október 15-én minden kiderül.

- Hirdetés -